NEW TECHNOLOGY — September 30, 2016 at 3:16 pm

Transformarea digitală aduce investiții majore în industria IT

by
Bugete IT
Evolutia bugetelor IT

Conform analizelor de piață de la IDC, cheltuielile globale pentru servicii și produse IT vor crește de la 2,4 trilioane de dolari în 2016 la 2,7 trilioane de dolari în 2020.

Principalele investiții din viitorul apropiat se vor orienta către cloud, mobilitate și tehnologii pentru baze de date mari, ca parte a tendinței de transformare digitală. Asemenea investiții au loc în special în zona serviciilor financiare și a unităților de producție.

Pentru zona de consumer, creșterile au fost datorate în special exploziei utilizării telefoanelor inteligente și a tabletelor, dar creșterea nu se va menține atât de impresionantă ca în cazul zonei de business. Investițiile în sisteme de analiză Big Data, pe bază de proiecte dar și aplicațiile colaborate vor fi solide și în creștere constantă.

De asemenea sunt estimate creșteri ale investițiilor în IT din partea domeniului sănătății, în antiteză cu telecomunicațiile care vor avea investiții relativ constante. În final, ca dimensiune a companiilor cu cele mai mari investiții, cele cu peste 1000 de angajați reprezintă 45% din investitorii in IT. Oricum, cele mai mari creșteri vor fi văzute și din partea companiilor cu 100-999 angajați.