IT Architecture — October 5, 2016 at 6:48 am

SAP lanseaza o editie a platformei HANA ce poate fi descarcata gratuit

by

SAP HANA Express Edition

Dezvoltatorii români pot descărca mașina virtuală și o pot folosi pe calculator sau în cloud, pentru a dezvolta mai rapid aplicații de business

SAP lansează ediția Express a platformei in-memory SAP HANA. Este vorba despre o versiune simplificată, ce se poate descărca cu ușurință, fiind optimizată pentru o dezvoltare rapidă a aplicațiilor bazate pe date din surse multiple.

Astfel, companiile mici și mijlocii au acces la o platformă de gestionare a datelor și dezvoltare de aplicații care a fost în mod tradițional utilizată de către organizațiile mari.

“Economia digitală le impune companiilor să fie extrem de agile în a obține insight-uri valoroase din orice tip de date, indiferent că sursa lor este una internă sau din afara organizației. Noua versiune, care este gratuită și ușor de descărcat, le permite dezvoltatorilor români să creeze aplicații de ultimă generație, performante, solide, pe baza limbajului de programare ales de ei. Astfel, acum, specialiștii nu mai sunt nevoiți să gestioneze infrastructuri IT complexe”, a declarat Vlad Stănescu, Platform Solutions – Business Development Manager – SAP Central and Eastern Europe.

 

Această versiune nouă oferă dezvoltatorilor acces la platforma SAP HANA pentru a crea aplicații pe propriul laptop/desktop sau în cloud. De asemenea, aceștia au acces la tutoriale, exemple de cod, precum și la comunitatea de specialiști creată deja în jurul platformei.

Lansarea vine totodată în întâmpinarea cererii în creștere de pe piața muncii pentru dezvoltatori cu competențe SAP HANA. Acestea au fost identificate ca fiind unele dintre competențele cel mai bine plătite, conform studiului recent Dice Salary Survey 2016.

Noua versiune permite accesarea gratuită pentru început a unei selecții de funcții extrem de folositoare, de pe calculatorul personal sau în cloud. Dezvoltatorii pot utliza această ediție gratuită pentru a crea, testa și utiliza aplicații care folosesc până la 32 GB de memorie, sau pot face upgrade, pentru a avea acces la un spațiu mai mare.
SAP HANA, ediția Express, oferă acces la baza de date, aplicații și servicii de analiză avansate, într-o singură platformă. Astfel, dezvoltatorii pot crea aplicații analitice şi tranzacționale pe baza SAP HANA.

Versiunea recent lansată poate fi descărcată din centrul SAP dedicat dezvoltatorilor și instalată pe servere externe, desktop-uri sau laptop-uri, folosind un pachet de instalare binar, cu suport fie pentru SUSE Linux Enterprise Server fie pentru Red Hat Enterprise Linux. De asemenea, poate fi instalată pe Windows sau Mac OS prin descărcarea imaginii mașinii virtuale, care este distribuită cu SUSE Linux Enterprise Server.