Studii — October 7, 2016 at 8:49 am

Cat de preocupati sunt romanii de aspectul lor fizic

by
Sala Aerobic
Sala Aerobic

Aproape jumatate dintre romanii din mediul urban (48%) au apelat in ultimul an la serviciile saloanelor de infrumusetare, in care au cheltuit aproximativ 130 de lei pe luna, arata un studiu realizat de compania iSense Solutions. In aceeasi perioada, 29% dintre romani au mers la sala de fitness/aerobic, in timp ce doar 17% au calcat pragul saloanelor de masaj.

„Romanii devin tot mai atenti la modul in care arata si se simt in propriul corp, iar acest lucru se datoreaza in mare parte diversificarii si accesibilitatii ofertelor de pe aceasta piata. Expansiunea retelelor de sali sau saloane, care deschid centre cat mai aproape de locuintele sau de birourile oamenilor, precum si decizia companiilor de a include in pachetul de beneficii pentru angajati reduceri la abonamentele pentru salile de fitness sau alte optiuni ce incurajeaza un stil de viata sanatos au contribuit semnificativ la cresterea interesului romanilor pentru acest tip de servicii”, a declarat Andrei Canda, Managing Partner iSense Solutions.

Desi sunt mai putini barbati care calca pragul saloanelor de infrumusetare, in comparatie cu femeile, cei care fac acest lucru le frecventeaza mai des decat o fac femeile. Mai exact, 77% dintre barbatii care merg la salon apeleaza la aceste servicii lunar, fata de doar 62% dintre femei.

In ceea ce priveste preocuparea romanilor pentru miscare, studiul arata ca acestia merg, in medie, de 8 ori pe luna la o sala de fitness/aerobic, unde cheltuiesc, in medie, 129 lei pe luna. Semnificativ mai putini romani (17%) au mers la masaj in ultimele 12 luni. In schimb, ei au cheltuit mai mult pentru acest serviciu – in medie, 140 de lei pe luna.