Internet/Telecom — October 7, 2016 at 8:24 am

Digi Mobil anunţă lansarea serviciul de date 4G și în banda de frecvențe 2100 Mhz

by

RCS & RDS anunţă lansarea serviciilor de comunicaţii mobile 4G în banda de frecvențe de 2100 Mhz (banda 1 LTE), începând cu 20 octombrie 2016. Utilizatorii Digi Mobil din Oradea şi Piteşti vor fi primii care vor beneficia de acces la tehnologia 4G în banda nouă de 2100 Mhz, urmând ca până în ianuarie 2017, aceasta să fie implementată gradual în oraşele: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Galaţi, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei și zona Râşnov, Zărneşti, Moeciu şi Bran.

Digi Mobil 4G LTE
Digi Mobil 4G LTE

Prima etapă a noului proiect va continua până în iunie 2017, urmând să acopere și alte localități, precum și litoralul românesc, numărând peste 1100 de staţii de bază. În același timp, compania continuă şi extinderea reţelei Digi Mobil în banda de frecvențe de 2600 Mhz (banda 38 LTE), numărul de stații de bază în aceasta frecvență urmând să ajungă la aproape 1000 până la sfârșitului acestui an.

Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecvenţa de 2100 Mhz, va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigură accesul la 4G. Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar în benzile 2100 Mhz şi 2600 Mhz (banda 1 şi banda 38 LTE).

Pachetele de date sunt concepute pentru a răspunde nevoilor şi cerinţelor clienţilor Digi Mobil: voce, trafic de date mobile NELIMITAT la toate pachetele, o gamă variată de echipamente şi conţinut media gratuit prin aplicaţia Digi Online şi platforma Digi Play.

Tehnologia 4G le aduce clienţilor Digi Mobil o experienţă mai bună în utilizarea serviciului datorită vitezelor crescute la internet. O viteză mai mare la internetul mobil va permite, pe lângă o navigare mult mai rapidă, şi folosirea aplicaţiilor, a serviciilor de streaming video sau pur şi simplu încărcarea fişierelor de dimensiuni mari.

Prețurile abonamentelor Digi Mobil încep de la 2 euro/lună (TVA inclus) și includ, în funcție de pachetul ales, minute nelimitate în rețeaua Digi (fix-mobil), dar şi în alte reţele naționale și internaționale (fix-mobil), sute de SMS-uri, trafic lunar de date mobile de până la 10 GB în reţeaua 3G şi de până la 30 GB la în reţeaua 4G, la viteze nerestricţionate.

În plus, clienţii Digi Mobil îşi pot achiziţiona terminale compatibile cu tehnologia 3G şi/sau 4G (frecvenţa 2100 MHz – LTE FDD, bandă 1 şi/sau 2600 MHz – LTE TDD – bandă 38), care le vor aduce avantajul de a utiliza reţeaua în cele mai bune condiţii. Compania le oferă clienţilor săi posibilitatea de a achizitiona telefoanele cu plata în rate, fără dobândă.

Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienții Digi Mobil se conectează la rețeaua de date 3G a Digi Mobil, consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament, peste tehnologia 3G.

Serviciile companiei pot fi comandate în magazinele Digi și în punctele de prezență ale companiei, în ContulMeuDigi și direct pe site-ul www.rcs-rds.ro.