Foto-Video-Audio — October 26, 2016 at 6:37 am

Noua serie Panasonic Lumix G80 este ideală pentru fotografia de călătorie

by
panasonic g80
Panasonic Lumix G80

Panasonic a prezentat experiența utilizării noilor Lumix G80 în condiții diferite, utilizate de către călătorii Mitchell Kanashkevich și Jacob James în călătoriile lor din diferite țări, inclusiv România.

Noul Lumix G80 vine cu stabilizare dublă de imagine, atât prin stabilizarea încorporată, cât și prin stabilizarea din obiectiv. Stabilizarea dublă vine ca un avantaj pentru fotografierea în condiții de lumină redusă și în cazul obiectivelor cu zoom mare. Tehnologia 4K utilizată pentru acest aparat ajută la capturarea celor mai interesante momente în detaliu complet, capturând imagini la 30 fps, cu posibilitatea extragerii cadrelor dorite. Construcția aparatului foto a permis fotografilor să captureze imagini în cele mai neprietenoase condiții, de exemplu în ploaie, aburul dintr-o sauna sau stropii din timpul spălării textilelor. Funcția de post-focus a venit ca un ajutor pentru capturarea și evidențierea celor mai interesante momente, fără a mai fi nevoie să aștepte focalizarea în momentul fotografierii.

Dar, pentru cei doi călători, una din cele mai interesante funcții a fost fotografierea în mod silențios, care i-a ajutat să realizeze o serie de fotografii interesante, în special cu oameni desfășurând diferite activități, fără a atrage atenția acestora cu zgomotul specific declanșatorului foto. Fotografierea oamenilor pe strada, evreilor în timpul rugăciunilor sau a oamenilor in timpul lucrului, a devenit mult mai ușoară și originală odată cu această funcție. Tot pentru fotografierea fără a fi observați, cei doi călători au utilizat funcția de conectare a aparatului la smartphone, realizând cadre din telefon, fără a acționa aparatul foto. In final, călătorii au descris aparatul Lumix G80 ca fiind un aparat perfect din gama all-around, fiind complet adaptabil pentru orice situație de fotografiere și fiind flexibil din toate punctele de vedere.

În cadrul evenimentului, a fost organizată și o sesiune de testare, în cadrul căreia am testat modelul Lumix G80 cu obiectivul 12-80mm, atât în condiții de interior cât și în condiții de fotografie urbană pe o vreme închisă și ploioasă.

În interior am realizat o serie de fotografii macro, în condiții de sală întunecată, aparatul realizând imaginile fără greutate la focalizare și fără pierderi de calitate.

În exterior am realizat atât fotografii statice de genul unei alei de toamnă sau detalii ale unor clădiri, cât și fotografii dinamice, reprezentate de un troleibuz sosind în stație și de un tramvai in trafic. Funcția de stabilizare dublă și cele două butoane pentru schimbarea rapidă a expunerii și a profunzimii de câmp au ajutat la adaptarea rapidă pentru toate scenariile de fotografiere. Focalizarea este una rapidă și fără timpi morți, lucrul cu obiectivul de la 12 până la 80mm realizându-se în condiții de rapiditate, necesară de exemplu pentru fotografierea subiectelor în mișcare.