Evenimente — October 27, 2016 at 12:37 pm

Serviciul TransferGo a ajuns în 44 de țări din doar 4 ani

by

transfergo

Lansat ca un start-up în anul 2012, serviciul TransferGo a ajuns să fie activ in 44 de țări, cu 15.000 de trimiteri de bani către România doar în ultimul an. Compania oferă servicii de transfer bancar low-cost, online și internațional, fiind lansat cu dedicație pentru muncitorii plecați la muncă înafara țărilor de domiciliu.

Sistemul de transfer al banilor local in – local out a transformat acest start-up într-o afacere care funcționează cu succes în 44 de țări și cu o valoare de 280 milioane de euro, în doar 4 ani de la lansare. Pentru TransferGo, România este o piață de bază, care a ajutat la evoluția companiei, în special din cauza numărului mare de muncitori care lucrează în special în țări europene. Datorită costurilor reduse de transfer, românii care lucrează în străinătate au putut să economisească 90% din costurile normale pentru transferuri bancare. Conform ONU, România este al patrulea stat din UE ca număr de emigranți, aceștia fiind în număr de peste 3 milioane.

În sprijinul acestora, TransferGo a lansat un nou serviciu de transfer rapid, care ajută la transferul banilor în 30 de minute, la costuri mult mai reduse față de bănci sau alte servicii de transfer de bani. Compania oferă servicii de transfer la costuri reduse și reale din start, fără a percepe comisioane sau costuri ascunse. Dacă transferul bancar normal este de 10 euro, pentru banii transferați prin TransferGo, costul este de 1,99 euro pentru banii transferați în aceeași zi sau 4,99 euro pentru transferurile rapide, prin serviciul de 30 minute. Destinatarul primește suma rezervată de către expeditor, fără a fi influențată de fluctuațiile valutare, în timp ce cursul valutar utilizat de TransferGo este unul foarte avantajos în comparație cu cel practicat de bănci.

TransferGo utilizează sistemul inovator local in-local out, care deși este unul simplu, se dovedește a fi unul foarte eficient, lucrând fără ca banii să părăsească țara de unde au fost transferați. Practic, expeditorul realizează o tranzacție locală în contul bancar TransferGo din țara unde locuiește, compania plătind local în contul bancar al țării de destinație. Prin acest sistem se obțin costurile de transfer reduse cu până la 90% dar și viteza de transfer care poate fi și de doar 30 minute. Tehnic, compania lucrează într-un mod care ajută ca până în prezent sa nu fie raportate probleme tehnice, pierderi financiare sau alte evenimente negative, compania testând intens toate funcțiile și sistemele noi, înainte ca acestea să fie implementate în serviciul cu public.

transfergo-1

 

“Migranții români au nevoie acum, mai mult ca oricând, de o reasigurare că viitorul lor în Marea Britanie este unul stabil. TransferGo înțelege această nevoie și face eforturi pentru a oferi sprijin românilor care lucrează în Marea Britanie. Cu TransferGo, migranții pot economisi cu până la 90% din costurile lor de transfer de bani, fiind astfel în măsură să ofere acești bani familiilor lor. Sprijinul nostru pentru comunitatea românească din Marea Britanie se extinde și printr-un blog dedicat (http://blog.transfergo.com/ro), o platformă educațională pentru românii care trăiesc în Marea Britanie. Scopul nostru este de a le oferi acestora informații utile care i-ar putea ajuta în viața de zi cu zi aici”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager pentru România la TransferGo.

În România, TransferGo este activ din anul 2015, o nouă provocare pentru companie fiind păstrarea serviciilor eficiente și competitive pentru românii din Marea Britanie după Brexit.