Cloud Computing / Edge — November 3, 2016 at 6:49 pm

Considerente de securitate în utilizarea cloud hibrid

by

ibm

Companiile au prioritizat în ultima perioada implementarea cloud, datorită flexibilității și eficienței sale, dar în cadrul implementării cloud, este necesară și asigurarea acestora pentru ca mutarea sa nu compromită datele sau reputația companiei. Securitatea rămâne astfel provocarea principală pentru organizațiile care migrează spre cloud, expunerea informațiilor necesitând asigurarea permanentă. Asigurarea conexiunilor end-to-end trebuie să fie totală, datele tranzitând medii total securizate, în special pentru conexiunile cloud-mainframe.

Serverul de cloud IBM z Systems oferă o componentă critică a unei strategii de cloud prin furnizarea de securitate, precum și agilitatea necesară pentru inovare într-un mediu competitiv în ritm rapid. IBM z / OS Connect simplifică traseul de conectare prin furnizarea unui mod uniform de a avea acces la datele critice de back-end pe mainframe prin intermediul unei interfețe unice, aplicație compatibilă programare (API). Securitatea suplimentară asigurată de IBM z/OS Connect este realizată prin interceptori, care oferă audit, validare a certificatelor și o conversie în ambele direcții pentru a se asigura că orice conexiune este sigură.

Banca italiană Carige a lansat servicii mobile inovatoare, utilizând o platformă sigură, menționând ca mediile cloud hibrid oferă atât securitate cât și agilitate. Inovarea și orientarea eficientă către clienți nu compromit securitatea, fiind bazate pe platforma IBM zEnterprise. Utilizarea unei platforme sigure și eficiente vine în contextul în care, mai ales în sectorul bancar, disponibilitatea și securitatea sunt critice pentru afaceri și clienți. Cu interfața principală operată în cloud, serviciile web sunt operate prin WebSphere pe Linux pe platforma zEnterprise. Tranzacțiile și interogările inițiate pe canalul mobil sunt în cele din urmă procesate prin CICS și DB2. Siguranța în funcționarea sistemului devine din ce în ce mai importantă ca și clienții se îndepărtează de modelul tradițional de servicii bancare.

Vodafone Spania oferă un sistem de oraș conectat în orașe precum ar fi Sevilla pentru o utilizare mai dinamică și mai eficientă a resurselor, dar în acest context securitatea este critică. Noul sistem bazat pe cloud va rula pe sistemele IBM z operate de Linux, oferind un sistem extrem de sigur pentru a permite furnizarea de servicii cloud, oferind în același timp viteza, disponibilitatea și eficiența necesare pentru a rula serviciile mobile la scară. Noul sistem bazat pe cloud va ajuta municipalitățile să ofere cetățenilor servicii publice mai bune în domenii importante, variind de la durabilitate la educație și sănătate.