IT in World — November 5, 2016 at 9:27 am

Considerații hardware pentru instalările SAP HANA

by
SAP HANA
SAP HANA

SAP HANA este o tehnologie încă tânără, adoptată de cei cărora le place să adopte tehnologii aflate la început de drum, aceștia oferind și informații valoroase despre implementarea și necesitățile noilor tehnologii.

Implementatorii tehnologiei se axează în prima fază pe cel mai avansat hardware pentru asigurarea unei performanțe optime. Sunt luate în considerare echipamente cu suport multithreading, lățime de bandă și memorie pentru viteze mari ale datelor, dar înafara de acestea, apar discuții ample despre alegerea arhitecturii acestor echipamente. Conform studiilor IDC, companiile care doresc să treacă aplicațiile SAP către HANA au de luat decizii importante pentru partea de hardware. Studiile spun ca mulți furnizori oferă HANA pe arhitecturi standard sau prin aplicații, sau chiar prin programul SAP ” Tailored Datacenter Integration (TDI)”. Posibilitățile sunt mai mari odată cu răspândirea HANA în cadrul tuturor modelelor IBM Power 8 din familia Power Systems, oferind companiilor o gamă mai largă de posibilități la capitolul hardware. Conform IDC, sistemele actuale trebuie să ajungă în etapa în care să poată combina lucrul, cu raportarea și analiza. Pentru atingerea acestor performanțe, soluțiile selectate trebuie să fie robuste și scalabile, cu fiabilitate și disponibilitate ridicată, cu capacități de procesare paralelă masivă și prelucrare în memorie.

Cei care adoptă mai repede tehnologia HANA, doresc beneficii precum performanța crescută, compresia în coloane, amprenta redusă, viteză rapidă de acces pentru interogări complexe, costuri mai mici ale operațiunilor precum și necesități reduse pentru depozitare. IBM oferă tehnologii care au capacitatea simultană de multithreading (SMT). Multithreading oferă avantaje distincte în ceea ce privește interogările pe secundă pentru ca un sistem să poată manipula un număr de utilizatori variabil, în creștere. Infrastructura utilizată trebuie să permită utilizatorilor să exploateze HANA printr-o gamă largă de dispozitive și trebuie să fie scalabilă pentru a rula aplicații mari consumatoare de date. IBM Power System a fost îmbunătățit pentru a crește vitezele de rulare ale procesoarelor, virtualizarea, multithreading-ul, seturile mari de date și nevoile speciale de prelucrare ale HANA.

SAP HANA pe IBM Power Systems este o alegere bună pentru întreprinderile care au nevoie să exploateze baze de date mari. Multithreading, lățimea de bandă de memorie și cache-ul sunt caracteristici cheie care au fost îmbunătățite de IBM pentru Power Systems. Procesoarele utilizate au de 4 ori mai multe procese ce pot fi rulate, în timp ce lățimea de bandă a memoriei este de 4 ori mai mare, având până la 16TB de memorie de mare viteză pentru fiecare server. Un cache de 5 ori mai mare decât pe alte arhitecturi asigură o încărcare constantă a datelor pentru răspunsuri rapide și latență redusă.

Technische Universität München (UTM), o universitate tehnică de elită, este o entitate care adoptă timpuriu SAP HANA, rulându-l cu IBM Power Systems. Universitatea oferă servicii educaționale rapide, simple, inteligente și ieftine activate de soluții de gestionare eficiente și cu necesități reduse de management, eficiente din punct de vedere energetic. Beneficiile economice obținute sunt importante pentru sectorul educației – costuri reduse de funcționare, prețuri competitive, precum și cerințele de putere rentabile, fără a sacrifica performanța sau flexibilitate. Soluția SAP HANA utilizată va spori capabilitățile de cercetare în proteine și cromozomi, aducând beneficii medicinei umane. Astfel, la nivel mondial va fi găzduită o baza de date numită ProteomicsDB, care va rula pe SAP HANA și IBM Power Systems, care va permite utilizatorilor din industrie și cercetare să navigheze în scopuri de cercetare.