Data Center / Storage — November 9, 2016 at 4:19 pm

Eaton Connected – o soluție  de distribuție a energiei electrice care integreaza si alimentarea de rezervă, gata de utilizare

by
Eaton Connected
Eaton Connected

Noua solutie Connected de la Eaton, care include o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) și o soluție de distribuție a energiei electrice, este răspunsul ideal pentru centre de date, spitale, aeroporturi și alte si alte aplicatii critice, care necesită un UPS  ca rezervă pentru a garanta alimentarea continuă și fiabilă cu energie electrică. Pentru a asigura un mediu sigur și fiabil de operare, orice instalație de furnizare de energie de rezervă necesită nu doar un UPS, ci și fiderul de intrare, bypass-ul de mentenanță și fiderele de ieșire, esențiale căii de alimentare de la rețeaua de utilități la sarcina critică distribuită. Integrând toate aceste componente într-o soluție unică, echilibrată, Eaton Connected îmbunătățește fiabilitatea și disponibilitatea, micșorează timpii de  proiectare și instalare și reduce la minimum riscul.

În mod tradițional, configurarea unui sistem de distribuție a energiei electrice însemna găsirea, instalarea și conectarea UPSurilor și a tablourilor de distributie, precum și alocarea de resurse și bani pentru rezolvarea oricăror deficiențe sau probleme de interoperabilitate care pot apărea. Eaton Connected elimină aceste probleme, oferind o soluție combinată,  proiectata și conectată în prealabil, care unește două produse testate, ambele concepute și fabricate de Eaton.

Eaton Connected atinge gradul înalt de disponibilitate și de reducere la minimum a timpilor morți neplanificați prin intermediul unei combinații de factori. Produsele Eaton, cu o reputație îndelungată în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea, sunt testate conform standardelor relevante pentru UPS-uri și tablouri de dsitributie, pentru a le valida funcționarea sigură și fiabilă, precum și rezistența în condiții solicitante de scurtcircuit. Cu toate acestea, ele sunt testate din nou și verificate ca o soluție Connected completă. Timpul de funcționare fara oprire a instalatiei este mărit la maxim cu ajutorul bypass-ului de mentenanță, a protecției la alimentarea inversă, a setărilor prestabilite pentru supratensiune și a tehnologiei Hotsync.

Jussi Vihersalo, Business Development Manager segmentul UPS-uri mari, în cadrul Eaton, spune: „În climatul de afaceri din ziua de astăzi, utilizatorii au nevoie și se așteaptă ca soluțiile să poată face față cererii în schimbare mai repede ca niciodată. Eaton Connected face ca acest lucru să fie mai ușor atât în etapa de proiectare, cât și în cea de instalare, prin caracterul modular și extensibil, precum și prin interoperabilitatea demonstrată a componentelor sale. Modulele pot fi asamblate rapid pentru a îndeplini cerințele exacte ale proiectului, fără a irosi capital sau spațiu pentru o capacitate care nu este necesară. Mai târziu, se poate furniza imediat, la cerere, o capacitate adițională, pur și simplu adăugând module suplimentare care să susțină orice sarcină mărită.  Flexibilitatea continuă să fie îmbunătățită, deoarece atat UPS-urile cat și tablourile de distribuție a energiei electrice pot fi extinse fie împreună, fie separat, după cum este cazul.”

Coordonatorii de proiecte își vor gestiona mai bine ,riscul, alegând Eaton Connected.  Eliminand necesitatea găsirii componentelor individuale sau a unor solutii tehnice  speciale, soluțiile concepute în prealabil și interconexiunile prefabricate fac ca întregul proces, de la cumpărare la punerea în funcțiune, să fie simplificat, permițând finalizarea proiectului la timp și în limita bugetului. Nu se irosește timp cu rezolvarea problemelor neașteptate de incompatibilitate, iar utilizatorii înțeleg exact la ce să se aștepte, chiar de începutul proiectului.

Utilizatorii Eaton Connected pot alege fie Power Xpert 9395P, fie Eaton 93PM ca UPS disponibile pentru preconectare directă la  tabloul de distributie Power Xpert CX. Aceasta solutie oferă puteri nominale de 30-900 kVA, cu secțiuni de comutație statică de până la 1.200 kVA pentru gestionarea curenților solicitanți de scurtcircuit.  Tabloul de distributie asigura distribuția fiabilă a energiei și funcționarea corectă a controlului motoarelor pentru toate  aplicatiile comerciale și industriale până la 6.300 A.

Componentele individuale ale Eaton Connected oferă solutiei caracteristici care contribuie la fiabilitatea, siguranța și costurile reduse de exploatare. . Eficiența modului de dublă conversie al UPS-ului poate fi optimizată cu ajutorul VMMS (sistem de gestionare a modulului variabil), în timp ce o eficiența energetică maximă de peste 99% este disponibilă în modul ESS (sistem de economisire a energiei).

Tabloul de dsitributie Power Xpert CX este testat de o terță parte conform IEC 61439-2, oferind o funcționare fiabilă excepțională prin intermediul utilizării formei 4B de separare internă. Pentru 300 kVA și sub acest nivel, sunt disponibile compartimente conectabile sau fixe, care permit efectuarea modificărilor fără închiderea completă a alimentarii. Pentru a asigura siguranța în orice moment, întrerupătoarele sunt declanșate automat în momentul extragerii  ,  dar sunt disponibile și alte opțiuni de blocare.

Per ansamblu, este de așteptat ca Eaton Connected să contribuie semnificativ la politica Eaton de asigurare a disponibilității unei alimentări fiabile, eficiente și sigure cu energie acolo unde este cea mai mare nevoie. Cu ajutorul Eaton Connected, utilizatorii pot obține, mai mult ca niciodată, rapid și fără riscuri, o soluție fiabilă, sigură, extensibilă și testată.

Pentru mai multe informații despre Eaton Connected, vizitați www.eaton.eu/EatonConnected.