Aplicatii — November 11, 2016 at 11:00 am

Microsoft Teams vrea să eficientizeze colaborările din companii

by

Microsoft Teams a fost dezvoltat intens pentru a eficientiza colaborarea echipelor din companii și întreprinderi, dar succesul acestuia va fi în directă legătura cu cei 85 milioane de clienți ai Office 365.

Aplicatia Microsoft Teams
Aplicatia Microsoft Teams

Aplicația a fost dezvoltată și se află în versiune beta pentru Office 365 dedicat companiilor mici și mari și se așteaptă să fie public în variantă finală în prima parte a anului 2017. Dezvoltatorii de la Microsoft spun că aplicația este un spațiu de lucru bazat pe chat, oamenii având la dispoziție un forum digital pentru conversații ocazionale, lucru pe conținut, realizarea unor planuri de lucru, toate integrate într-o experiență unică în timp real. În prezent, Microsoft Teams este testat și utilizat de cel puțin 150 de companii.

Microsoft Teams este personalizabil, pentru că nu există niciun instrument universal pentru colaborare, deoarece nu există echipe și proiecte care să semene prea mult între ele. La fel cum au procedat cu fuziunea tuturor aplicațiilor de e-mail în Outlook, Microsoft dorește să integreze tot ce ține de chat, note și întâlniri în Teams. Microsoft Team este văzut cu optimism de analiști, care consideră că implementarea în Office 365 și sprijinirea cerințelor de securitate și conformitate vor duce la un succes al aplicației. Funcția de chat este deschisă tuturor membrilor unei companii în mod implicit, beneficiarii având posibilitatea să definească echipe și grupuri mai mici de lucru pentru camere chat separate.

Microsoft Teams cu integrarea să în Office 365 oferă comunicare directă cu aplicații precum Skype, Word, Excel și PowerPoint, utilizatorii având posibilitatea să își creeze o bară de aplicații utilizate frecvent.

Comparativ cu Yammer, Microsoft Teams servește la colaborarea în timp real, Yammer fiind mai mult un buletin al companiei. Yammer este conceput pentru schimbul de informații și colaborarea între angajați, în timp ce Teams are rolul de a unifica echipe pentru proiecte specifice.

Microsoft a început dezvoltarea Teams în urmă cu 18 luni, dorind să își creeze o nouă oportunitate de piață și să ofere un instrument adaptabil pentru orice companie.