Networking — November 15, 2016 at 9:12 am

Router-ul Linksys WRT3200ACM, cel mai rapid router dual-band de pe piață

by
Router Linksys WRT3200ACM
Router Linksys WRT3200ACM

ELKOTech Romania anunţă disponibilitatea router-ului Linksys WRT3200ACM. Noul model vine dotat cu tehnologia Tri-Stream 160, devenind astfel cel mai rapid router dual-band de pe piață. De asemenea, modelul suportă tehnologia MU-MIMO, cu ajutorul căreia oferă concomitent conexiuni WiFi stabile către mai multe dispozitive.

WRT3200ACM folosește o componentă software open-source, OpenWrt® sau DD-WRT®, ceea ce înseamnă că poate fi modificat și optimizat la nivel de operare, în funcție de modul de utilizare. Procesul de gestionare şi monitorizare al reţelei poate fi realizat de către utilizatori prin intermediul aplicaţiei Linksys Smart Wi-Fi , folosind orice dispozitiv mobil cu acces la Internet.   

Noul router Linksys poate fi regăsit în ofertele partenerilor ELKOTech Romania începând cu luna noiembrie a acestui an.

“Linksys WRT a fost creat folosind componente și materiale de calitate, toate acestea transformându-l în cel mai performant şi mai rapid router wireless din clasa sa. Acest nou model dispune de avantajele oferite de tehnologiile MU-MIMO, oferind cele mai noi specificații AC wave 2, şi Tri-Stream 160 și se folosește de certificarea DFS pentru a utiliza canale WiFi lipsite de interferențe. De asemenea, am mărit frecvența procesorului la o valoare de 1.8 GHz, am adăugat o memorie DDR3 de până la 512 MB și am păstrat porturile eSATA și USB pe care fanii router-elor WRT continuă să le aprecieze”, a declarat Vince La Duca, product manager Linksys.

MU-MIMO

Linksys oferă cel mai extins portofoliu de soluții MU-MIMO, incluzând aici atât router-e, cât și echipamente de extindere a rețelei wireless. Noul WRT3200ACM extinde linia de produse MU-MIMO, reprezentând o soluție ideală pentru utilizatorii clasici sau IMM-uri. MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple Output) este o tehnologie wireless 802.11ac Wave 2 de ultimă generaţie, ce are rolul de a îmbunătăţi performanţa generală şi eficienţa unei reţele Wi-Fi, dar şi de a oferi o lăţime de bandă dedicată dispozitivelor client compatibile MU-MIMO.

Tri-Stream 160

Spre deosebire de alte routere ce folosesc canalul de 80 MHz, noul WRT3200ACM este certificat DFS (Dynamic Frequency Selection), ceea ce îi permite să emită în banda de 5 GHz folosind canalul de 160 MHz. De exemplu, un router AC1900 folosește trei canale de 80 MHz, fiecare oferind o viteză de 433 Mbps. Astfel, rezultă o viteză finală de 1.3 Gbps.

În cazul lui WRT3200ACM, utilizarea a trei canale de 160 MHz (fiecare cu o viteză de 867 Mbps) generează o viteză de 2.6 Gbps.

Dynamic Frequency Selection (DFS)

Certificarea DFS este o dispoziție emisă de comisia federală de comunicații pentru toate sistemele radio ce emit în banda de 5 GHz. Implementarea ei are ca scop evitarea altor transmisii radio, considerate critice, precum radarele militare, meteo sau de aeroport. Certificarea DFS permite folosirea canalului de 160 MHz și crește numărul de canale disponibile la 80 MHz astfel încât WRT3200ACM să poată să emită într-un spațiu Wi-Fi exclusivist, lipsit de interferențe.

Suport open-source

Datorită suportului open-source, WRT3200ACM permite modificarea completă a funcțiilor sale de rețea. Astfel, acesta poate fi configurat să se potrivească unor utilizări specifice, precum cele de gaming, securitate, utilizatori avansați /administratori IT sau aplicații comerciale.

Gaming

  • Se recomandă înlocuirea firmware-ul de bază cu unul simplificat, ce oprește servicii precum parental control sau cloud. Astfel, router-ul se va ocupa în principal de gestionarea traficului de date;
  • Permite setarea caracteristicii Advanced Routing, pentru obţinerea unei latențe mai mici.

Securitate

  • Permite construirea de VPN-uri, pentru a securiza transferurile de date;
  • Permite accesul la rețelele TOR;
  • Integrează un modul de detectare a intruziunilor în rețea.

Specialiști

  • Permite crearea unui server web;
  • Integrează un modul de analiză a traficului din rețea;
  • Permite realizarea de conferințe VoIP;
  • Realizează un management avansat al traficului din rețea.

Aplicații comerciale

  • Permite generarea de hot spot-uri;
  • Foloseşte WRT ca o platformă de dezvoltare bazată pe Linux.