Guvernare/Licitatii — November 17, 2016 at 5:32 am

Scutire de impozit și pe profitul investit în cazul cumpărarii de licențe pentru programe informatice

by

istock_000001193175mediumProiectul de modificare a Codului fiscal prevede că scutirea de impozit pe profitul investit va fi extinsă și asupra dreptului de utilizare a programelor informatice, și totodată, că facilitatea se va aplica nelimitat în timp.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit expiră la sfârșitul acestui an, însă proiectul de modificare a Codului fiscal abrogă termenul de 31 decembrie 2016. În aceste condiții, ar urma ca facilitatea să fie valabilă nelimitat.

O altă modificare se referă la activele pentru care se aplică. Astfel, a fost adăugat în listă dreptul de utilizare a programelor informatice.

În prezent, Codul fiscal prevede scutirea de impozit a profitului investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, precum și în programe informatice, produse și/sau achiziționate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, și puse în funcțiune, folosite în scopul desfășurării activității economice.

În cazul programelor informatice, măsura le-a vizat pe cele înregistrate ca active necorporale, respectiv transferul codului sursă și al patentelor.