Bizpoint — November 21, 2016 at 6:31 pm

Jocul in liga celor mari costă 8 miliarde

by

samsungEste vorba de dolari, nu de euro sau alte valute. Oricum, asta e cel mai putin important. Important este faptul că doar cu câteva zile în urmă, Samsung, un nume de talie internaţională pe piaţa electronicelor de consum, a anunţat că plăteşte 8 miliarde de dolari pentru achiziţia Harman International Industries, un lider în domeniul automatizării pentru autovehicole şi al sistemelor auto de infotainment.

Conform analiştilor, tranzacţia va oferi companiei coreene controlul asupra unei mari şi diversificate companii de electronică pentru domeniul auto. De asemenea, tranzacţia ar putea netezi calea pentru extinderea activităţilor Samsung în zona cip-urilor inteligente. Însă această tranzacţie înseamnă mult mai mult decât ceea ce se vede în primă instanţă.

Într-o declaraţie de presă, Samsung a afirmat că prin cumpărarea Harman speră să ajungă să furnizeze soluţii IT de ultimă generaţie pentru companii, iar integrarea tehnologiilor Harman va duce la îmbunătăţirea semnificativă a multor produse Samsung de larg consum, incluzând produse din zona wearables, căşti de realitate virtuală şi telefoane inteligente. Mai mult, compania sud-coreeană speră să îşi îmbunătăţească poziţia pe piaţa Internet of Things.

Afirmaţia legată de intrarea Samsung în zona soluţiilor IT pentru companii pare o mişcare îndrăzneaţă şi definitorie pentru viitorul acestei companii. Pe ce se bazează ea? Deocamdată pe afirmaţia că va fi folosită tehnologia Harman pentru extinderea unei platforme B2B care poate furniza ,,soluţii audio şi video profesionale integrate, de scală largă”; Ca ţinte posibile sunt vizate stadioane sportive, arene mari de concerte şi centre de performanţă.

Analiştii notează că în lupta pentru atingerea unor astfel de obiective, Samsung se va baza pe cei 8000 de designeri şi ingineri software de la Harman. Aceştia ar putea reprezenta o adevărată mină de aur în dezvoltarea de tehnologii noi în domeniile cloud şi enterprise. În plus, ei ar putea ajuta la crearea unui lanţ de servicii complete pentru piaţa auto de la nivel global.