Evenimente — November 25, 2016 at 1:58 pm

IBM Romania si City Grill Group au oferit o demonstratie de “gatit inteligent” cu aplicatia IBM Chef Watson

by

IBM Romania si Grupul City Grill au organizat la Restaurantul “Pescarus”, evenimentul “Cognitive Cooking”, in cadrul caruia a avut loc o experienta culinara in premiera in Romania. 

Chef Dan Tonescu, Training & Development Chef la City Grill Group, a fost asistat de Ron Keren, IBM Country Leader pentru Romania, si de Dragos Petrescu, CEO al Grupului City Grill, pentru a gati, cu ajutorul IBM Chef Watson, in fata jurnalistilor, un preparat pe baza de peste si crustacee, cu ajutorul aplicatiei IBM Chef Watson.

Aceasta este un “robot inteligent” (cleverbot) care creaza retete originale, prin utilizarea de algoritmi pentru a asocia ingredientele – de multe ori in moduri pe care noi nu ni le-am fi imaginat.

Dan Tonescu a realizat o demonstratie de ferind apoi pentru degustare felul de mancare pregatit impreuna cu IBM Chef Watson – “Catfish Shellfish Dish”. Ceea ce a rezultat a fost extrem de apreciat, fiind o adevarata incantare pentru papilele gustative ale invitatilor!

ron-keren-country-leader-ibm-romania
Ron Keren, Country Leader IBM Romania

“Tehnologiile cognitive reprezinta viitorul. Ele vor schimba modul in care lucram si traim si vor imbunatati felul in care utilizam datele, oferindu-ne perspective mai profunde si mai bune. Cu ajutorul tehnologiilor cognitive, sistemele computationale au deja capabilitatea de a invata si a deveni mai inteligente, ajutandu-ne sa luam deciziile potrivite. IBM Watson este deja implementat atat in domeniul serviciilor financiare, in serviciile pentru clienti si in mentenanta predictiva, cat si in industria de petrol si gaze. In domeniul retail, IBM Watson intelege nevoile cumparatorilor si ii indruma catre produsele si serviciile de care au nevoie, in cel mai scurt timp posibil. In Romania, vedem abilitatile cognitive ale IBM Watson implementate impreuna cu solutiile traditionale de business pe care IBM le ofera clientilor nostri de peste 20 de ani. Credem ca potentialul tehnologiilor cognitive poate fi implementat rapid in domeniile sanatatii si educatiei, dar si in managementul mai inteligent al oraselor in Romania”, a declarat Ron Keren, Country Leader IBM Romania.

Dragos Petrescu, CEO City Grill, a subliniat faptul ca reteaua City Grill, cel mai mare grup romanesc de restaurante, s-a remarcat prin rolul de inovator pe piata de profil din Romania, in privinta implementarii noilor tehnologii.

„Vremea aragazului de la bunica si a gatitului ca acum 50 de ani a trecut. Trebuie sa fii creativ, sa ai idei, sa faci acele retete inedite! Tehnologia ne ajuta sa fim mai aproape de clientii nostri. Avem Out4Food – aplicatie folosita de 70.000 de utilizatori, iar circa 30% din cifra noastra de afaceri este realizata prin aceasta. Tehnologiile precum IBM Chef Watson pot sa ne ajute in gastronomie, in creativitatea din bucatarie si, astfel, oaspetii nostri vor avea parte de o adevarata experienta culinara”, a declarat Dragos Petrescu.

Chef Dan Tonescu a fost incantat sa arate celor prezenti ceea ce poate sa faca in bucatarie cu ajutorul lui IBM Chef Watson. Acesta a pregatit, impreuna cu Ron Keren, care s-a oferit sa taie  usturoiul si ghimbirul – o parte din ingredientele din reteta –  “Catfish Shellfish Dish“, un preparat pe baza de peste si crustacee.

“Vremurile se schimba si responsabilitatile pe care le am nu imi permit sa mai dedic la fel de mult timp sa gandesc si sa creez retete. IBM Chef Watson vine in intampinarea nevoilor mele oferindu-mi alternative si idei noi. Daca vreau sa fac un preparat din peste si creveti, Watson imi va crea imediat reteta!”, a declarat Dan Tonescu, Training & Development Chef la City Grill Group.

Cei care vor sa gateasca asistati de IBM Chef Watson trebuie sa acceseze ibmchefwatson.com. Daca nu exista ingredientele necesare pentru o anumita reteta, Chef Watson va gasi imediat altele, cat mai apropiate de cele originale. Aplicatia poate fi folosita de oricine, acasa, in bucataria proprie, fiind usor de folosit si de un real folos atunci cand in camara aveti doar cateva ingredinte. Watson  poate oferi cel mai intersant preparat care se poate pregati cu ceea ce aveti la dispozitie.