Foto-Video-Audio — November 28, 2016 at 5:27 pm

Panasonic prezintă camera video profesională 4K 60p/50p cu zoom optic 20x și distanța focală minimă foarte mică, de 24 mm

by

panasonic-hc-x1-1-of-3Camera video Panasonic HC-X1 înregistrează în formatul 4K 60p/50p, având un un obiectiv cu zoom optic 20x, focala minimă de 24 mm și un senzor de 1,0 inch. Aceste caracteristici speciale o fac să fie instrumentul ideal pentru realizatorii profesioniști care urmăresc posibilități de producție premium pentru obținerea unui conținut de calitate superioară.

Modelul HC-X1 este dotat cu noul obiectiv LEICA DICOMAR 4K, care oferă un zoom optic 20x rapid, pornind de la un unghi extrem de larg, de la 24 mm, până la ultra-telefoto, de 480 mm. Acest lucru transformă modelul HC-X1 în camera video care are un obiectiv cu zoom și unghiul cel mai larg din domeniu, permițând realizatorilor de filme să producă un conținut la nivel profesional cu grad mic de distorsiune și fără a trebui să utilizeze o lentilă de conversie superangulară.

De asemenea, obiectivul LEICA DICOMAR 4K oferă sistemul 4-Drive Lens care gestionează patru grupuri de lentile simultan și independent. Dimensiunea obiectivului și faptul că acționarea pentru fiecare dintre cele patru grupuri se face independent, duc la optimizarea calității imaginii și la o mare putere de zoom, păstrând totodată o dimensiune compactă și o mare ușurință în utilizare.

Senzor 4K de 1,0 inch, de mare sensibilitate, pentru o calitate ridicată a imaginii

Obiectivul este acționat de un senzor MOS mare, de 1,0 inch (9,46 megapixeli la 4K 24p / 8,79 megapixeli la UHD, FHD) – o premieră la nivel mondial pentru o cameră video cu obiectiv integrat. Acest senzor oferă în orice situație un raport excelent între calitatea imaginii și sensibilitatea la luminozitate scăzută.

HC-X1 poate înregistra în modurile 4K 24p (4096 x 2160), UHD 60p/50p (3840 x 2160) sau FHD 60p/50p (1920 x 1080). Pentru utilizatorii care folosesc aparatul în scop profesional, frecvența sistemului poate fi setată cu ușurință la 59,94 Hz, 50,00 Hz sau 24,00 Hz, în timp ce conținutul poate fi înregistrat în formate de fișier MOV (QuickTime), MP4 și AVCHD. Modurile de înregistrare, calitatea imaginii, frecvența cadrelor și rata de transfer pot fi selectate într-o varietate de combinații, putând răspunde oricăror aplicații, de la producție cinematografică la distribuție în mediul online.

Funcții și design pentru utilizarea camerei în scop profesional

Modelul HC-X1 a fost conceput pentru realizatorii profesioniști de filme și oferă o mare varietate de funcții și un design unic pentru a asigura o filmare cât mai plăcută posibil.

Obiectivul are trei inele pentru zoom, focalizare și diafragmă. În total există 13 butoane care pot fi folosite: nouă pe corpul camerei și patru pe ecranul tactil LCD. Utilizatorii pot programa pe aceste butoane funcțiile de care au nevoie frecvent, făcând astfel operarea mai ușoară și mai rapidă.

Monitorul de 3,5 inchi încorporat în zona mânerului poate fi scos și rotit cu 270 de grade în direcție verticală pentru filmăare de sus, de jos sau mod „selfie”. Vizorul este de tip OLED de mare rezoluție (aproximativ 1.769.000 de puncte), cu o reproducere superbă a culorilor.

În plus, HC-X1 este dotat cu o mulțime de funcții de asistență la focalizare pentru a ușura focalizarea manuală rapidă și exactă, cum ar fi MF Assist, One-Push AF, Expand/Peak, Focus Transition și Area Function.

Filtrul ND al camerei video are posibilitatea de a fi dezactivat sau se poate alege una din valorile 1/4, 1/16 sau 1/64. De asemenea, sunt disponibile funcțiile de selectare a amplificării (Gain) și a balansului de alb.

Stabilizator optic avansat al imaginii (O.I.S.)

Posibilitatea de corecție a sistemului OIS a fost extinsă în mod semnificativ cu aproximativ 900% comparativ cu modelul Panasonic AG-AC160, stabilizând eficient cadrele în orice situație. În modul FHD, sistemul de stabilizare a imaginii este hibrid, adaugând în plus la stabilizarea optică o stabilizare electronică cu corecție pe 5 axe, inclusiv ruliul.

Mod AF inteligent de mare viteză și mare precizie

HC-X1 este dotat cu sistemul Micro Drive Focus, asigurând o auto-focalizare stabilă și foarte rapidă cu performanțe excelente în urmărirea subiectului chiar și în modul 4K sau la o profunzime de câmp redusă. Utilizatorii pot personaliza parametrii AF putând ajusta viteza, sensibilitatea urmăririi și mărimea zonei pentru a se potrivi exact tipului de subiect și aplicației.

Redare cu încetinitorul și frecvență de cadre variabilă (2-60 fps)

Videocamera poate înregistra imagini HD la o viteză mare de 120 fps (59,94 Hz) sau 100 fps (50 Hz) pentru a oferi un efect tip slow-motion. De asemenea, este prevăzută cu o funcție de înregistrare VFR (frecvența cadrelor variabilă) care permite profesioniștilor să modifice frecvența respectivă în zece pași de la 2 la 60 fps. Aceasta permite utilizatorului să producă filme creative și expresive utilizând tehnici precum overcranking pentru un efect de slow-motion și filmarea de tip undercranking pentru un efect de mișcare rapidă.

Interfețe profesionale pentru o funcționare ușoară a sistemului

Modelul HC-X1 nu excelează doar în ceea ce privește caracteristicile video, ci oferă și funcții premium de înregistrare audio care îndeplinesc cele mai exigente cerințe de producție. Este prevăzut cu două canale de intrare audio XLR, cu sursă de alimentare în comutație MIC/LINE fantomă de +48V și volum manual. Înregistrează sunetul la calitate ridicată pe două canale utilizând fie un sistem PCM linear de 16 biți (MOV/MP4), fie un sistem Dolby Digital (AVCHD). Atunci când este utilizat împreună cu modulul wireless opțional (AJ-WM50/AJ-WM30), camera video poate fi controlată de la distanță de către utilizatori cu un iPad prin intermediul aplicației AG ROP, care pot ajusta parametrii camerei, controla obiectivul și alte funcții.

De asemenea, modelul HC-X1 oferă facilități si realizatorilor de reclame, cum ar fi conectorul pentru telecomandă cu fir, nivelul afișat pe ecran, ieșire pentru semnal de test de 1 kHz și ieșire pentru căști (mufă jack mini stereo de 3,5 mm).

O gamă nouă de funcții captivante

  • Două sloturi pentru card de memorie SD, care permit utilizatorilor să înregistreze datele în mod continuu sau simultan

  • Funcții de ajustare a imaginii camerei la nivel profesional, cum ar fi funcția independentă de corecție a culorilor pe 16 axe, funcția gamma cu 8 moduri sau funcția de fază croma.

  • Afișajul LCD și vizorul cu ajutorul cărora se vizualizează filmarea au posibilitatea de a afișa mai multe tipuri zebră, indicator de nivel sau Waveform și Vectorscope