EDUCATIE / JOB — November 29, 2016 at 2:20 pm

Raluca Penes, Smartree: Va creste numarul pozitiilor deschise pentru joburi temporare

by
Raluca Penes, HR Coordinator Smartree
Raluca Penes, HR Coordinator Smartree

Conform Smartree, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piaţa locala de externalizare a serviciilor de resurse umane, jumatate dintre persoanele recrutate in acest an de catre companie ocupa functii de specialisti si middle management, cele mai cautate industrii fiind IT, pharma, retail, agricultura si telecomunicatii.

Anul 2016 a fost un an provocator din punct de vedere al recrutarilor, fiind marcat de numeroasele oferte pentru angajati cu o experienta semnificativa in anumite domenii. Un alt trend, a carui continuitate o estimam si pentru anul viitor, este numarul tot mai mare al pozitiilor deschise pentru joburi temporare”, a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Astfel, potrivit acestuia, 50% dintre joburile puse la dispozitie de catre clientii Smartree au fost pe contracte de timp determinate.  Acest lucru a generat, pe de alta parte, cresterea echipelor de resurse umane din companiile de IT si shared services, doua dintre industriile in care numarul de angajati pe termen scurt este intr-o permanenta crestere.