IT in World — November 30, 2016 at 10:07 am

GE vrea să devină companie de top până în 2020

by

GEGE anunță planuri mari pentru a ajunge în top 10 companii software până în anul 2020. Pentru lansarea acestui plan, compania a achiziționat Wise.io, specializată pe mașini de învățare, și Bit Stew, pentru administrare de date. Compania a făcut achiziții în valoare de 2 miliarde de dolari și are în plan creșterea companiei prin achiziția unor firme mici, urmând să dezvolte aplicațiile acestora. Recent a mai achiziționat compania de servicii de teren ServiceMax și compania de management Meridium.

Achiziția companiilor vine pentru susținerea platformei pilot digitală a GE, numită Predix. Cu această platformă, GE speră să ofere un ecosistem partener bazat pe o platformă de servicii. Predix vine ca un nou concept care vrea să crească productivitatea combinând analiza cu fizica, succesul conceptului și al GE venind odată cu adaptarea software-ului în noua lume a mașinilor conectate. Specialiștii spun că un asemenea succes nu poate veni din lumea companiilor de tip start-up, dar poate fi o poartă de intrare pentru acestea odată cu achiziția de către companii mici, mijlocii și mari. Diferența nu se va face prin atractivitatea aplicațiilor, ci prin productivitate și diferențierea față de produsele concurenților.

Conform Gartner, fiecare industrie va fi resistematizată digital, utilizând ecosisteme de afaceri, mai multe industrii urmând să colaboreze la dezvoltarea unei platforme tip ecosistem partener.

Ecosistemele sunt următoarea etapă a evoluției digitale, companii importante precum Minds+Machines și Dell lucrează pe baza GE Predix. GE a dezvoltat și un concept de dublare digitală, care are capacitatea de a simula un activ industrial în viața reală, de exemplu o turbină sau o centrală electrică. Conceptul utilizează inteligența artificială și statisticile cu modelarea fizică, fiind un exemplu de utilizare a inteligenței artificiale la adevărata sa valoare.