EDUCATIE / JOB — December 19, 2016 at 8:23 am

Filiala din România a LLP Group a organizat mai multe sesiuni “Hour of Code”

by
events_picture
Filiala LLP Group din România a organizat mai multe sesiuni “Hour of Code” (Ora de programare).  Hour of Code este un program de voluntariat, care oferă acces gratuit doritorilor la cursuri de programare. La sesiuni au participat elevi, începând cu clasa pregătitoare și încheind cu clasele superioare de gimnaziu.

“Hour of Code” are loc în fiecare an în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor. Anul acesta, Săptămâna Educației a fost între 5-11 decembrie, fiind ținută în amintirea zilei de naștere a unui important pionier din domeniul tehnologiei, Amiralul Grace Murray Hopper.

“Hour of  Code” este una dintre cele mai importante mișcări care promovează învățarea programării calculatoarelor, aproximativ 330 de milioane de persoane, la nivel global, participând la aceste cursuri. “Sesiunile Hour of Code, organizate în premieră de  filiala LLP Group din România, au fost un succes neașteptat pentru noi. Interesul copiilor și părinților a fost mult peste așteptările noastre, fiind programate sesiuni suplimentare pentru a răspunde tuturor cererilor.”  a declarat Ioana Rențea, Business Unit Manager – LLP Group.

Important este că programul Hour of Code promovează programarea prin jocuri. Practic, cursanții învață regulile programării realizând mici jocuri sau aplicații multimedia. Suplimentar, pe parcursul lecțiilor sunt <<programate>> personaje celebre din jocuri (e.g. Minecraft) sau din filmele de desene animate de la Disney.  În acest mod, programul este foarte atractiv pentru copii și adolescenți. Hour of Code este un foarte bun exemplu de învățare prin joc a unor concepte relativ complexe de programare și privind tehnologiile IT”, a continuat Ioana Rențea.

Programul Hour of Code este promovat de nume mari din industria IT, printre acestea numărându-se: Bill Gates (fondatorul Microsoft), Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook), Susan Wojcicki (Vicepreședinte Senior la Google) etc. “A învăța să scrii programe este un exercițiu foarte bun pentru minte și ne ajută să gândim mai bine, acest mod de gândire dobândit prin programare putând fi aplicat în IT și în alte domenii.” a declarat Bill Gates.

“Pentru copilul meu, Hour of Code a fost o experiență extraordinară și îsi dorește foarte mult sa continue acest gen de activități. Consider că îmbinarea jocului cu conceptele de programare este unul dintre atuurile principale ale acestui program.” a declarat unul dintre părinții participanți la eveniment.

LLP Group își propune să dezvolte acest program de voluntariat, oferind alte sesiuni Hour of Code celor interesați.