Securitate — December 21, 2016 at 6:06 pm

Romsym Data prezintă Watchguard Cloud Managed Wi-Fi

by

wifi_cloud_main_imageRomsym Data a prezentat soluția Cloud Managed Wi-Fi distribuită de companie în România și dezvoltată de Watchguard. Watchguard este o companie cu sediul în SUA, care produce soluții de hardware de ”threat management”, oferind un răspuns optim la nevoile de securitate ale companiilor de orice tip.

Watchguard are peste 10.000 parteneri în 120 de țări, oferind un raport calitate-preț și scalabilitate cu evoluția tehnologică a procesoarelor Intel și Freescale. Watchguard este cunoscută prin soluțiile de securitate WatchGuard Firebox, administrate cu ajutorul unor platforme inovatoare care instalează software-ul de securitate direct pe dispozitive, eliminând necesitatea instalării acestuia pe calculatoare.

Sunt implementate sisteme de securitate pe module precum Application Control, Gateway Antivirus, spamBlocker, WebBlocker și Intrusion Prevention Service.

Soluția Cloud Managed Wi-Fi oferă atât securitatea necesară rețelelor Wi-Fi precum și o aplicație pentru obținerea de informații despre clienți. Soluția este formată din routerul fizic și din subscripția la Watchguard Wi-Fi Cloud pentru administrarea routerelor. Routerele fizice sunt modele Ap120 pentru locații cu trafic mic și mediu, urmate de routerele Ap320 dezvoltate pentru locații de mari dimensiuni.

Soluția beneficiază de ”Business Analytics”, este performantă, scalabilă și oferă unelte puternice de analiză și captare. Soluția furnizează vizibilitate în tot mediul wireless, oferă alerte personalizabile și o imagine de ansamblu asupra mediului administrat. Soluția include trei produse separate, acestea fiind Acces Wi-Fi, Analitice și pagini de introducere – Splash Page, toate administrate printr-o singură interfață. Soluția vine cu optimizare RF, monitorizare și suport inclus, având o abordare bazată pe cloud administrativ.

Securitatea este asigurată la viteze de până la 1,3 Gbps, securitatea fiind asigurată în timp real și fără a afecta stabilitatea rețelei. Administrarea și configurarea mediului Wi-Fi se realizează fără controller și fără limitele impuse de acesta. Mediile de acest tip se scalează ușor la orice număr de dispozitive și în locații multiple. Politicile pot fi administrate ușor, prin organizarea dispozitivelor pe locație, etaje sau clienți. Informațiile de toate tipurile sunt preluate în timp real de la clienți, fiind oferite într-o gamă largă de formate și variabile la toate nivelele. Sunt oferite pagini tip splash pentru capturarea atentiei consumatorilor și pentru interacționarea cu aceștia, pentru a le înțelege preferințele și nevoile. Analizele pot fi exportate în mai multe moduri, inclusiv prin realizarea de tabele tip Excel.

Prin Cloud Managed Wi-Fi, Watchguard oferă soluția optimă scalată pentru orice necesități ale utilizatorilor, cu un raport foarte bun de costuri și avantaje.