Inovatii — December 24, 2016 at 2:27 am

Ce este Video Analytics și ce înseamnă pentru afaceri

by

videoVideo Analytics a devenit o tehnologie disponibilă tuturor companiilor, care până acum ceva timp era accesibilă doar pentru companiile mari, cu bugete crescute.

A devenit o ustensilă de valoare, care face aproape orice afacere să își organizeze mai bine activitatea și fluxul de lucru. De asemenea, un număr crescut de companii a început să fie interesat de această tehnologie, reprezentând interes pentru companii din vânzări, sport sau bănci.

Pe scurt Video Analitycs – analiza video, este procesul în care un material video este analizat automat pentru a detecta evenimente pentru care a fost programată analiza. Acest lucru se implementează simplu, prin instalarea de camere de supraveghere și a unor aplicații care analizează imaginile înregistrate.

Până la evoluția tehnologiei, cea mai întâlnită aplicație era analizarea mișcărilor pe video, ulterior numărul evenimentelor analizate crescând rapid. Utilizarea acestui tip de analiză depinde exclusiv de tipul companiei care o utilizează și de scopul în care dorește să o utilizeze. Unele companii pot utiliza Video Analytics pentru securitate, implementând algoritmi care detectează mișcarea, în timp ce alte companii pot utiliza tehnologia pentru siguranță, detectând fumul sau focul în până la 20 secunde, oferind o facilitate mai avansată decât multe detectoare de fum existente.

În afară de aceste funcții, cele mai căutate sunt cele care pot crește inteligența afacerilor, care oferă informații despre cum merge un proces sau cum se comportă clienții. Video Analytics poate număra oameni sau poate oferi informații despre ce fac clienții într-un magazin, unde merg, ce produse îi interesează, oferind infomații de pot ajuta la creșterea vânzărilor sau a eficienței în procesul de retail.

Informațiile obținute prin acest tip de analize pot fi puse și dezvoltate pentru a pune bazele unor noi campanii și strategii de marketing. Tehnologia a devenit fiabilă în timp, numărul problemelor sau a alarmelor false fiind redus semnificativ. Dezvoltarea unor noi camere video, care încorporează analizarea imaginilor reduce necesitatea unor sisteme de conectare cu bandă largă, camerele trimițând direct informațiile cerute sau alertele.

De asemenea, automatizarea proceselor de analiză video ajută și la eficientizarea lucrului, printr-un necesar redus de personal și reducerea riscului de greșeli cauzate inevitabil de factorul uman. Indiferent de avantajele date pentru fiecare companie, Video Analytics poate fi aplicat pentru orice industrie și companie, în colaborare cu un operator pregătit, avantajele se vor vedea rapid.