Data Center / Storage — January 3, 2017 at 8:28 am

Stocarea de date care se repară singură

by

istock_000030651202Sistemele de stocare de date au scopul de a menține aceste date permanent, intacte și în siguranță, dar erorile hardware sunt imposibil de evitat, la fel ca și reparația acestora care necesită trecerea în offline. Punerea în funcțiune a sistemelor de stocare poate aduce mari provocări, în contextul în care erori pot să apară în puncte diferite de accesare a datelor, erori care pot fi temporare sau performante.

În mod normal sistemele de operare au inclusă în arhitectura lor și în sistemele de fișiere o soluție pentru aceste provocări. Sistemele de fișiere asigură accesul la date definit de utilizator, utilizând sisteme de genul UFS, ext2, NTFS, xfs și VxFS. Astfel, sistemele de fișiere mențin meta datele principale, ajutând sistemul de operare să administreze informații suplimentare.

Stocarea Druva vine ca un sistem de fișiere în cloud care oferă de-duplicare da datelor, protecție continuă, stocare compresată și criptată dar și păstrare a datelor pe bază de politici. Aceasta este stocată cu ajutorul Amazon public cloud, care oferă o durabilitate de 99,999% a datelor și este conceput pentru a preveni pierderea de date, stocate în două facilități. Druva cloud utilizează Amazon DynamoDB care administrează datele, realizând copii de siguranță în 3 facilități. Copiile de siguranță sunt răspândite pe tot globul, astfel este eliminată aproape total posibilitatea de a pierde date.

Sistemul de reparare automată de la Druva vine în contextul în care erorile de procese, deconectările, coruperea de date sau defecțiunile discurilor, dar și configurarea incorectă a aplicațiilor de securitate, pot provoca pierderi de date grave. Sistemul de la Druva lucrează prin deservirea continuă a sistemului de fișiere din zonele de backup, dar în același timp realizând scriere și continuarea backup-ului, indiferent de problemele sistemului de stocare. În același timp, Druva realizează copii de siguranță pentru toate dispozitivele conectate. Astfel, repararea și recuperarea automată a datelor stocate se realizează fără intervenția administratorilor, fiind astfel un plus față de alte servicii de stocare în cloud.