Hardware — January 9, 2017 at 7:51 am

CES 2017: ASUS a anunțat ZenBook 3 Deluxe

by

asusASUS a anunțat ZenBook 3 Deluxe (UX490), o versiune îmbunătățită a lui ZenBook 3, un laptop apreciat în lumea întreagă. Portabilul din clasa de 13″, are o carcasă de aluminiu cu o grosime de numai 12,9 mm și o greutate de 1,1 Kg, care încorporează un ecran de 14″ cu ramă subțire, oferindu-le utilizatorilor echilibrul perfect între portabilitate și productivitate.
Seria ZenBook 3 este concepută să ofere performanțe fără precedent, iar ZenBook 3 Deluxe trece la un nou nivel grație procesoarelor Intel Core din generația a șaptea, a memoriilor RAM LPDDR3 2133MHz de până la 16GB și a SSD-ului PCI Express de până la 1TB, cel mai mare SSD disponibil. Două porturi USB Type-C (USB-C) permit conexiuni Thunderbolt 3 cu viteze de până la 40Gbps, extinderea pe două ecrane externe 4K UHD și reîncărcarea altor dispozitive.

ZenBook 3 Deluxe este prelucrat cu precizie, rezultatul fiind un design impresionant. Carcasa anodizată în două faze are două nuanțe naturale – Royal Blue și Quartz Grey, ce poartă semnătura Zen cu cercuri concentrice, completată de marginile aurii și de logoul ASUS. Având un sistem audio Harman Kardon, cu patru difuzoare și un amplificator inteligent ce oferă un sunet imersiv, ZenBook 3 Deluxe oferă tot ceea ce își doresc utilizatorii.

Portabilitate și productivitate îmbunătățite
ASUS ZenBook 3 Deluxe marchează o realizare inginerească aproape imposibilă și anume montarea unui ecran de 14″ într-o carcasă compactă de 13″, cu o grosime de 12,9 mm și o greutate de numai 1,1 Kg. ZenBook 3 Deluxe urmează o filosofie de design foarte simplă: fără compromisuri.

Curbele perfecte ale carcasei sunt prelucrate dintr-un singur bloc de aliaj de aluminiu, specific industriei aerospațiale – cu 50% mai rezistent decât aliajul standard de aluminiu – ce trece printr-un proces de fabricație cu 40 de pași pentru a ajunge la forma finală. Un proces complex de anodizare în două faze este utilizat pentru a crea margini aurii, tăiate cu precizie și un logo ASUS cu adevărat unic pe capacul acestuia.

Performanțe fără precedent
ASUS ZenBook 3 Deluxe este construit pornindu-se de la performanțele de top ale modelului ZenBook 3 și selectarea celor mai bune componente din industrie, incluzând procesoarele Intel Core i7-7500U și i5-7200U din generația a șaptea, memoriile RAM rapide de până la 16GB și SSD-urile PCIe 3.0 x4 de până la 1TB, ce sunt de trei ori mai rapide ca SSD-urile SATA. Pentru mai multe posibilități de extensie și conexiuni mai versatile, ZenBook 3 Deluxe include două porturi USB-C cu suport pentru Thunderbolt 3, tehnologie de două ori mai rapidă ca Thunderbolt 2 și de opt ori mai rapidă ca USB 3.0. Porturile USB-C cu Thunderbolt 3 permit reîncărcarea altor dispozitive și pot oferi semnal video 4K UHD pentru două ecrane externe, îmbunătățind productivitatea. O baterie litiu-polimer de 46Wh, modelată să se potrivească perfect în carcasa extrem de subțire, conferă o autonomie de până la 10 ore, acoperind întreaga zi de lucru.

Pentru a atinge un asemenea nivel de performanță în condițiile păstrării unei temperaturi reduse, inginerii au inventat un nou sistem de răcire. Acesta utilizează componente de ultimă oră, incluzând un ventilator în miniatură, cu pale din polimeri, groase de numai 0,3 mm și conducte de transfer termic cu o grosime a pereților de numai 0,1 mm. Acest sistem de răcire are o înălțime de numai 3mm, iar aerul cald de la interior este evacuat prin gurile de ventilație ascunse la baza balamalei. Designul permite răcirea eficientă și funcționarea silențioasă, chiar și atunci când sistemul este solicitat.

Sunet și imagini îmbunătățite
Ecranul Full HD (1920 x 1080 pixeli) cu diagonala de 14″ are o ramă subțire de numai 7,46 mm și un raport ecran/corp de 77%, pentru productivitate optimă. ASUS ZenBook 3 Deluxe oferă unghiuri largi de vizualizare de până la 178°, culori nedistorsionate și un contrast superb. Ecranul luminos este protejat de un strat de sticlă Corning Gorilla Glass 5. Gama largă de culori ce acoperă 100% din sRGB și rata de contrast de 1000:1 oferă imagini mai vii și mai apropiate de realitate, iar tehnologia ASUS Splendid reglează cu finețe parametrii ecranului, pentru mai multă acuratețe, optimizând automat fiecare cadru.

Pentru capacități audio de neegalat, echipa ASUS Golden Ear a cooperat cu specialiștii Harman Kardon, punând la punct noua generație a tehnologiei audio ASUS SonicMaster Premium. ZenBook 3 Deluxe are o matrice formată din patru difuzoare, pentru sunet surround. Un amplificator special cu patru canale oferă un volum maxim cu zero distorsiuni pentru un sunet puternic și imersiv.

Ergonomică îmbunătățită
ZenBook 3 Deluxe dispune de o tastatură generoasă, cu taste de dimensiuni mari și o cursă de numai 1,2 mm pentru maximum de confort și precizie. Un sistem de iluminare auriu pentru modelul în culoarea Royal Blue și alb pentru versiunea Quartz Grey, iluminează plăcut tastele asigurând o productivitate mai bună în orice condiții de lumină.

Touchpadul fin, acoperit cu sticlă, suportă tehnologia Windows Precision Touchpad, elementele de gestică și scrisul de mână și integrează o funcție de respingere a atingerilor accidentale cu palma. Touchpadul dispune, de asemenea, de un senzor de amprente localizat convenabil în colțul din dreapta sus. Senzorul permite securizarea și deblocarea rapidă a portabilului, cu o singură atingere prin utilizarea Windows Hello și suportă autentificarea securizată în aplicațiile și programele compatibile.