La apăsarea acestui buton, emailul împreună cu ataşamentul se criptează folosind o cheie de criptare. Cheia de criptare poate fi aceeaşi mereu sau poate să difere în funcţie de destinatar. Cheia de criptare se foloseşte atât la criptarea cât şi la decriptarea emailului, reprezentând un secret comun între expeditor şi destinatar. Soluţia de criptare memorează cheia, care nu trebuie introdusă decât o singură dată, la trimiterea sau recepţionarea primului mesaj criptat, pentru fiecare persoană de contact nouă, ulterior fiind folosită automat de oricâte ori este nevoie fără a mai întreba utilizatorul. Destinatarul primeşte emailul criptat ca ataşament la un email în care este informat că a primit un mesaj criptat şi pentru a-l deschide trebuie să instaleze un program de vizualizare de la adresa specificată. După ce instalează programul de vizualizare, destinatarul poate deschide emailul primit ca pe un email normal folosind cheia de decriptare şi poate chiar să răspundă expeditorului tot cu un email criptat, fără a avea nevoie de licenţă. Unele soluţii de criptare a emailurilor folosesc algoritmi de arhivare care includ şi funcţia de protejare cu parolă a arhivei, dar pentru a avea încredere în soluţia pe care o alegeţi trebuie să vă asiguraţi că aceasta foloseşte algoritmi de criptare puternici, recunoscuţi şi premiaţi pe plan mondial, preferabil implementări ale algoritmilor AES256.

Soluţiile avansate de criptare a emailurilor permit administrarea centralizată la nivel de domeniu şi implementarea unor politici de securitate în companie, prin crearea de reguli pentru a nu permite transmiterea de informaţii confidenţiale pe internet necriptate.

Recomandare

Soluţia cea mai performantă pentru criptarea emailurilor pe care o recomandăm clienţilor noştri este Secured eMail, dezvoltată de Cryptzone. Puteţi citi mai multe despre această soluţie aici: Cryptzone – Secured eMail.