NEWS — February 15, 2017 at 11:53 am

SES ramane liderul evolutiei HDTV

by

Big panel of TV’s showing movies - All used images belongs to me

SES continua sa ramana in fruntea dezvoltarii HDTV (High Definition TV) si reprezinta cea mai mare platforma HD si Ultra HD (UHD).

In 2016, numarul canalelor HD transmise cu ajutorul flotei SES a crescut cu 7%, ajungand la 2.495. In prezent, 33% din dintre cele 7.538 de canale din flota SES sunt canale HD, iar la nivel global, 27% dintre toate canalele HD sunt transmise prin flota SES. In plus, peste 60% din totalitatea canalelor din flota SES sunt transmise acum in standardul de compresie MPEG-4.

Factorul cheie pentru dezvoltarea HDTV SES la nivel local este nivelul de penetrare al HDTV in Europa, aflat in continua crestere: numarul canalelor HDTV a crescut cu 14%, la peste 750 canale. La aceasta se adauga cresterea HDTV pe continentul american.

SES continua introducerea de contracte comerciale, garantate in prezent pentru 21 de canalele UHD, in comparatie cu opt canale, cu un an in urma. In prezent, SES acopera aproape 50% din canalele UHD transmise prin satelit la nivel global.

In 2016, achizitionarea RR Media, urmata de infiintarea MX1 prin fuziunea cu SES Platform Services, a consolidat pozitia de neegalat detinuta de SES pe piata noilor canale HDTV si UHD in Europa, America de Nord, precum si viitoarele extinderi ale activitatii video SES pe pietele emergente cu crestere rapida.

Lansarea SES-9 si dezvoltarea continua a segmentelor SES HD si UHD reprezinta factori semnificativi care au contribuit la cresterea pe piata asiatica, unde compania pune in aplicare o strategie diferentiata. Lansarea SES-10 si SES-11, care urmeaza a avea loc anul acesta, va consolida potentialul de crestere pe continentul american.