Evenimente — March 16, 2017 at 10:13 am

Fortinet lansează conceptul Cooperative Security Fabric (CSF)

by

fabricÎn contextul unei infrastructuri aflată în schimbare constantă, schimbare care merge cu o viteză rapidă către creșterea datelor și a vitezelor de transfer, soluțiile de securitate trebuie să țină pasul cu această schimbare. Provocarea este mare în special datorită trecerii în cloud, apariției serviciilor în cloud și a dispozitivelor mobile care nu mai pot fi monitorizate și controlate.

Cantitățile mari de date, creșterea vitezei internetului prin LAN 100G și 5G pun mari probleme soluțiilor de securitate care trebuie să acopere fiecare colț al acestei lumi virtuale care nu mai este definită. Atacurile țin de asemenea pasul cu evoluția tehnică, utilizând motoare de atac orientate către guverne, finanțe și sisteme SCADA, existând o rată de detecție de 96%, restul de 4% fiind atacuri ce sunt periculoase pentru orice infrastructură. Atacurile nu mai vizează doar servere și calculatoare, ci întreg ecosistemul, dispozitive IoT, servere cloud, centre de date sau servicii.

Pentru toată nesiguranța virtuală, Fortinet a lansat Security Fabric (CSF), un pachet de soluții scalabile, sigure, deschise și operative care să acopere întreg ecosistemul IoT. Acesta nu este un produs nou, ci o multitudine de soluții dezvoltate de Fortinet, realizată într-un singur pachet.

Restul articolului il puteti citi in revista Club IT&C.