Financiar-Bancar — April 3, 2017 at 7:08 pm

Avantajele integrării punctelor POS prin gateway EMV

by

cardIntegrarea standardului EMV în punctele de vânzare (POS) devine din ce în ce mai avansată pe măsura evoluției tehnologiilor specifice. Dezvoltatorii de software au acum posibilitatea de a alege integrarea unui terminal cu o soluție de comunicare direct cu banca, fără a necesita un gateway certificat EMV, dar această soluție poate duce la pierderea unor beneficii pentru comercianți. Integrarea cu un gateway EMV este mai simplă decât cu o soluție terminală directă și oferă o serie de beneficii pentru comercianți, fiind soluția preferată de aceștia. Astfel, există o serie de avantaje ale integrării punctelor POS prin gateway EMV.

În primul rând managementul centralizat în serie elimină necesitatea procesării separate a terminalelor, un gateway având avantajul procesării tuturor terminalelor într-o singură serie odată, oferind și filtrare pentru generarea de rapoarte pentru fiecare terminal.

Defectele terminalelor pot fi administrate mai ușor prin combinarea cu ajutorul unui gateway, comercianții având posibilitatea de a procesa manual cardurile de credit pentru asigurarea continuității serviciului.

Utilizarea unui gateway aduce și avantajul raportării avansate a tuturor tranzacțiilor printr-un portal web care oferă detalii despre fiecare tranzacție de la POS. Urmărirea tranzacțiilor este avantajată de utilizarea unui gateway, oferind posibilitatea urmăririi eficiente de la POS sau printr-un portal web.

Rutarea inteligentă face parte din avantajele unui gateway, oferind capabilități de control pentru fiecare aspect și cale a tranzacțiilor, toate acestea fiind practic nelimitate.

De asemenea un gateway poate optimiza tranzacțiile pentru obținerea celor mai scăzute rate de schimb dar și o utilizare a unui token pentru alocarea unui ID de referință fiecărui card în sistemul POS.

O soluție bazată pe un gateway oferă și posibilitatea sesiunilor limitate, pentru evitarea problemelor cauzate de lipsa internetului în timpul unei tranzacții, ajutând la aprobarea tranzacției automată, chiar dacă nu este primit un răspuns chiar în momentul acesteia.

De asemenea, procesarea mai multor surse este un avantaj care ajută la procesarea multor tranzacții în același cont, pentru o raportare în toate sursele tranzacției.

Un ultim avantaj prezentat pentru soluțiile gateway, este utilizarea tehnologiei de chipuri rapide, care permit o procesare a tranzacțiilor în 2-3 secunde, față de 10 pentru POS EMW normal.

În final, integrarea unui gateway pentru soluțiile POS, este vitală în creșterea eficienței proceselor de tranzacționare dar și în reducerea costurilor de procesare, mai ales pentru companii care procesează prin terminale multiple.