Business — May 11, 2017 at 1:12 pm

Noul distribuitor de soluţii Microsoft Cloud pentru România și Bulgaria este Ingram Micro

by

 

Banner Comunicat MicrosoftIngram Micro anunţă intrarea în portofoliul său de distribuţie a soluţiilor Microsoft Cloud – Office 365 şi Azure – şi lansarea Ingram Micro Cloud Marketplace, o platformă automatizată de comerț electronic care permite resellerilor să vândă, să asigure și să gestioneze soluțiile cloud.

,,Prin lansarea Ingram Micro Cloud Marketplace (http://www.ingrammicrocloud.ro/) simplificăm relația comercială dintre vendorii de cloud și reselleri. Partenerii pot utiliza o platformă automatizată și scalabilă, accesibilă de oriunde și oricând, cu o echipă dedicată de suport 24/7. Ingram Micro aduce pe piața din România experiența acumulată la nivel global prin programe dedicate de partner enablement și prin suport de pre-sales în construirea și optimizarea de soluții în Cloud”, a declarat Mihaela Babeanu – Cloud Lead RO&BG Ingram Micro.

,,Tehnologia oferă în prezent soluții care au impact direct în agilitatea și productivitatea afacerilor, iar cloud-ul le face disponibile la scară largă, la costuri reduse. Parteneriatul cu Microsoft va aduce mai aproape de potențialii clienți, de la IMM-uri până la organizații de tip enterprise, care pot beneficia de întreaga suită de mobilitate având impact pozitiv asupra structurii costurilor (investiția în tehnologie transferându-se, astfel, din Capex în Opex)”, a declarat George Cozos, Partner Sales Executive – Distribution, Microsoft România.

Ingram Micro Cloud Marketplace oferă patru mari categorii de soluții:

 Aplicații business prin Microsoft O365 disponibil în Microsoft Cloud Solution Provider.

 Comunicare și colaborare prin Dropbox Business, IBM Connections, Nomadesk.

 Infrastructură prin Microsoft Azure, Acronis, IBM – Softlayer.

 Securitate prin Symantec Endpoint Protection.

Licenţele software Microsoft sunt livrate via cloud, economisind, astfel, timpul de instalare în locație, iar existenţa unui panou de control face ca gestionarea subscripţiilor şi facturarea să fie extrem de simple. Toate caracteristicile sunt proiectate pentru a ajuta resellerii să obţină un avantaj faţă de competiţia care se bazează pe procese manuale.

,,Modul în care facem business se schimbă. Viteza, timpul de reacție și simplificarea proceselor sunt cruciale pentru succesul partenerilor noștri, de aceea prin intrarea soluțiilor Microsoft Cloud în portofoliu, vom sprijini resellerii cu o gamă largă de servicii adiționale, prin modelul nostru de business VAD (value added distributor)”, a afirmat Gabriel Ciucu – General Manager Ingram Micro.

Ingram Micro Inc a achiziţionat la începutul anului trecut divizia din Europa Centrala si de Est a companiei RRC Group, din care face parte si Ingram Micro Romania. Pe plan local, compania a incheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri la nivel local de 28 de milioane de dolari şi intenționează ca, până la finalul acestui an, să își consolideze portofoliul de produse cloud prin intermediul platformei Ingram Micro Cloud Marketplace.

Intrarea soluţiilor Microsoft Cloud în portofoliul de distribuţie al Ingram Micro România sunt parte din strategia companiei de a oferi partenerilor beneficiile celui mai mare ecosistem cloud din lume, o varietate de soluții cloud de top şi avantaje vizibile în dezvoltarea și scalabilitatea afacerilor prin simplificare și automatizare față de competitori.