EDUCATIE / JOB — May 30, 2017 at 1:55 pm

Prima competiție pentru studenți organizată de Porsche Engineering Romania și UTCN

by

www.haitonic.com

Competiția pentru studenți ”Autonomous Driving”, organizată de Porsche Engineering Romania, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii, pe 23 mai. În ultimele patru săptămâni, șapte echipe de studenți la inginerie de la universitățile din Cluj au lucrat la dezvoltarea unui software original pentru o machetă autonomă, scara 1:18. În cadrul competiției oficiale, machetele s-au confruntat pe un circuit de test și au fost supuse la o serie de probe. Cea care a reușit să convingă juriul și să obțină locul I este echipa ”Bits Please”, formată din studenți de la UTCN.La începutul lunii aprilie, Porsche Engineering Romania și partenerul său academic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au lansat prima competiție pentru studenți pe tema vehiculelor cu pilotare automată. Concursul s-a adresat studenților de la programele de licență și masterat de la toate universitățile din Cluj. Participanții au avut, astfel, oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice într-un proiect practic și, cel mai important, să primească feedback din partea inginerilor cu experiență ai Porsche.

www.haitonic.com
Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group

”Această competiție pentru studenți reprezintă o oportunitate foarte bună, prin care studenții ambițioși au șansa de a experimenta ingineria software în mod direct”, spune Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group. ”Studenții participanți au muncit din greu la acest proiect, iar rezultatele sunt foarte bune”.

Săptămâna trecută, participanții și-au susținut proiectele în fața juriului format din profesori ai Universității Tehnice și ingineri de la Porsche Engineering Romania. Ulterior, machetele au fost testate pentru rulare pe circuit și pentru evitarea unor obstacole statice.

www.haitonic.com
Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania

”Numărul ridicat de participanți indică faptul că, în rândul studenților, există o motivație tot mai mare pentru proiecte aplicate. Ei caută tot mai frecvent oportunități extracuriculare de a învăța și de a câștiga experiență în domeniul ingineriei software”, spune Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania. ”Profilul lor este exact profilul candidaților pe care noi ni-i dorim pentru subsidiara noastră din Cluj – oameni talentați, motivați și dornici să învețe”.

Membrii echipei câștigătoare, ”Bits Please”, vor avea ocazia să călătorească în Germania, pentru a întâlni inginerii Porsche și pentru a experimenta spiritul Porsche la el acasă. Echipele clasate pe locurile al doilea și al treilea au fost, de asemenea, premiate. În plus, competiția a inclus și un premiu de stil, pentru macheta cu cel mai deosebit aspect.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Porsche Engineering Romania au devenit parteneri la începutul anului 2016, cu scopul de a dezvolta mediul academic din Cluj-Napoca în domeniul ingineriei auto și de a le oferi studenților oportunități de învățare aplicată, precum și oportunități de carieră.

”Competiția pentru studenți organizată în parteneriat cu Porsche Engineering a fost următorul pas în cadrul acestei cooperări de succes. Sunt foarte bucuros să văd că parteneriatul nostru dă roade la orice nivel,” confirmă Prof. Dr. Vasile Topa, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Competiția ”Autonomous Driving” este prima competiție pentru studenți organizată de universitate, în parteneriat cu furnizorul de servicii de inginerie până în prezent.