Servicii Profesionale — June 28, 2017 at 12:07 pm

UPS se angajeaza sa utilizeze mai multe vehicule alternative

by

Flota Auto_UPS Europa (3)UPS anunță noi obiective agresive de sustenabilitate pentru a completa flota cu mai multe vehicule care folosesc combustibil alternativ și tehnologii avansate, bazându-se în același timp tot mai mult pe sursele de energie regenerabile. Obiectivele, anunțate în Raportul de Sustenabilitate Corporativă pentru anul 2016, susțin angajamentul UPS de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) rezultate în urma operațiunilor globale la sol, cu 12% până în 2025, un obiectiv elaborat pe baza unei metodologii aprobate de inițiativa Science Based Targets.

Obiectivul UPS este ca 25% din energia electrică pe care o consumă să provină din surse de energie regenerabile până în 2025, o creștere semnificativă de la 0,2% în 2016. În plus, UPS și-a propus ca până în 2020, unul din patru vehicule nou achiziționate anual să funcționeze cu combustibili alternativi și tehnologii avansate, față de 16% în 2016. De asemenea, un alt obiectiv stabilit de companie este ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat pentru operațiunile de la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina tradiționale, în creștere de la 19,6% în 2016.

UPS utilizează peste 8.300 de vehicule, la nivel global, care folosesc combustibili alternativi și tehnologii avansate. Flota companiei include vehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, pe gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (LNG), propan și vehicule ușoare care economisesc carburant. În plus față de utilizarea vehiculelor alternative, flota UPS utilizează în fiecare an milioane de galoane de motorină care provin din surse regenerabile cu emisii scăzute de carbon și gaz natural regenerabil (RNG).

Aceste inițiative demonstrează o dată în plus angajamentul companiei de a reduce impactul acțiunilor sale asupra mediului, în pofida creșterii volumului de livrări generate de comerțul electronic, care determină majorarea cantității de energie utilizate pentru exploatarea facilităților deținute și pentru alimentarea flotei de vehicule.

Viziunea UPS implică o rețea logistică inteligentă de vehicule cu tehnologie avansată și facilități alimentate de surse de energie tot mai diverse și sustenabile, inclusiv energie solară, eoliană, gaz natural regenerabil, hidrogen regenerabil și motorină regenerabilă livrate prin intermediul unei infrastructuri energetice avansate. UPS implementează deja multe dintre aceste tehnologii în vehiculele și facilitățile de la sol și intenționează să mărească semnificativ gradul de utilizare al acestora în cadrul flotelor sale la nivel mondial.