NEWS — June 30, 2017 at 8:51 am

Sipa Engineering România își planifică producția cu soluția APS

by

Planificarea productiei

Cu afaceri de peste 33 milioane de lei, Sipa Engineering România își planifică activitatea de producție cu soluția APS de la Senior Software. Compania a decis să implementeze acest sistem pentru a automatiza procesul de planificare a producției și pentru a răspunde mai repede cerințelor clienților.

Sipa Engineering România oferă soluții complete de ambalare pentru clienți din întreaga lume și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 33 milioane de lei în 2016. Compania este membră a grupului internațional Zoppas Industries ce are peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de tehnologii de îmbuteliere și ambalare.

Creșterea numărului de clienți și, implicit, a volumului de comenzi a făcut ca planificarea activităților de producție să fie din ce în ce mai complicată și greu de realizat manual, în Excel. Astfel, reprezentanții Sipa Engineering România au decis implementarea soluției APS (planificare și optimizare producție) de la Senior Software pentru a reduce timpul investit în planificarea producției și pentru a răspunde mai rapid cererilor clienților.

Soluția de planificare a producției de la Senior Software este exact acel instrument de care aveam nevoie și care se pliază nevoilor noastre. Sistemul ne permite să alocăm automat comenzile de producție pe utilaje, ne oferă posibilitatea să testăm diferite scenarii de producție pe care le putem modifica în timp real și ne ajută să obținem rapoartele automat.” a declarat Daniel Negoiță – Business Manager – Production Unit în cadrul Sipa Engineering România.

Odată cu implementarea soluției de organizare a producției, reprezentanții Sipa Engineering România beneficiază de o planificare automată a activității pentru perioade specifice, ce îi ajută să economisească timp și le permite să sincronizeze achizițiile de materii prime cu producția efectivă.

Această planificare este generată sub forma unei diagrame Gantt asupra căreia se pot face modificări în timp real, prin drag&drop, și care oferă o imagine de ansamblu asupra: comenzilor în lucru, a capacității de producție, a modului de folosire a resurselor, a pașilor aferenți fiecărei operațiuni și a timpului necesar finalizării acestora.

Un alt beneficiu pentru echipa Sipa Engineering România este posibilitatea de a realiza analize de tip “what-if” pentru a testa diferite planuri de producție, astfel încât să le poată alege pe cele mai eficiente. Soluția de planificare a producției oferă astfel, instrumente de analiză a problemelor și de testare a scenariilor alternative pentru rezolvarea acestora.