NEWS — July 1, 2017 at 6:28 am

Xerox in topul 100 Best Corporate Citizens

by

xeroxXerox face parte din clasamentul „100 Best Corporate Citizens” pentru al noualea an consecutiv. Clasamentul este realizat de Corporate Responsibility Magazine, una dintre cele mai importante organizatii din America de Nord in ceea ce priveste responsabilitatea corporativa.

Corporate Responsibility (CR) Magazine analizeaza si urmareste cele mai bune practici si tendinte de CSR, revista oferind o distinctie companiei Xerox pentru activitatea desfasurata in acest domeniu. Programele Xerox includ protectia mediului inconjurator, promovarea unui mediu de lucru divers si tolerant si construirea unor comunitati sigure si sustenabile, unde angajatii si clientii lucreaza si traiesc.

In cadrul clasamentului, CR Magazine ia in calcul sapte aspecte diferite: mediul inconjurator, schimbarile climatice, relatiile cu angajatii, drepturile omului, guvernanta corporativa, performantele financiare, filantropia si sprijinul acordat comunitatilor. Conform revistei, companiile incluse in lista „isi respecta angajamentul pe care si l-au luat de a-si desfasura activitatea intr-un mod transparent si responsabil, in cadrul unor industrii extrem de competitive.” 

Programele Xerox de responsabilitate sociala corporativa includ: 

·  Xerox Green World Alliance: Un proiect prin care se recicleaza anual aproximativ 2,5 milioane de cartuse si recipiente de toner. In ultimii 20 de ani, programul a impiedicat deversarea a peste 65 milioane de kg de deseuri.

·  Participarea la Electronic Industry Citizenship Coalition (EEIC), un proiect de monitorizare a activitatii, sanatatii si sigurantei la locul de munca, bazat pe o serie de standarde.

·  Xerox Philanthropy: Programe axate pe voluntariat, in randul angajatilor Xerox, in cadrul comunitatilor, pentru diverse cauze, cum ar fi cresterea numarului de femei si minoritati in domeniile STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica).