NEWS — July 7, 2017 at 3:04 am

100.000 de organizatii au descarcat solutia gratuita anti-ransomware Kaspersky Lab in ultimele 12 luni

by

Recentele cazuri WannaCry și ExPetr le-au arătat mai multor companii ce înseamnă să-ți vezi fișierele blocate și să ți se ceară o răscumpărare de către infractorii cibernetici. 200.000 de sisteme au fost afectate în luna mai de atacul WannaCry, în 150 de țări, determinând oprirea activității și costuri foarte mari pentru a rezolva problema și a-și relua activitatea. Tot mai multe persoane sunt conștiente de riscul ransomware, iar pe acest fond, numeroase companii încearcă să-și maximizeze protecția cu resurse minime. Această tendință a fost relevată de faptul că 100.000 de companii au descărcat Kaspersky Anti-Ransomware Tool în ultimele 12 luni.kasparskyKaspersky Lab lansează o nouă generație a soluției Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business, care a fost dezvoltată pe baza celor douăzeci de ani de experiență a companiei în lupta împotriva criminalității cibernetice, pentru a oferi în continuare companiilor, gratuit, cea mai bună tehnologie anti-ransomware. Având în vedere că studiul “Global IT Security Risks 2017”, realizat de Kaspersky Lab și B2B International, a arătat că impactul financiar total al unui atac ransomware asupra unei companii poate ajunge la 713.224 de dolari, în medie, această soluție actualizată este un sprijin real pentru companii.

Soluția Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business este compatibilă cu alte produse de securitate, ușor de instalat și nu este nevoie ca utilizatorii din companie să aibă cunoștințe tehnice aprofundate pentru a o configura și administra. Acest lucru le permite companiilor care nu folosesc soluții Kaspersky Lab să încerce tehnologii complexe anti-ransomware, fără implicații financiare. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business include componenta System Watcher, care detectează activități suspectate a fi de tip ransomware, creează un backup temporar al fișierelor atacate și anulează schimbările făcute de atacatori, lăsând sistemul neafectat. Soluția folosește, de asemenea, Kaspersky Security Network, care permite transmiterea informațiilor de securitate Kaspersky Lab în doar câteva secunde, exluzând, în același timp, alarmele fals pozitive și menținând un nivel înalt de protecție.

“Recentele atacuri WannaCry și ExPetr au fost un reminder nefericit că problema ransomware este reală și poate afecta serios orice companie din lume”, spune Vladimir Zapolyansky, Head of SMB Business, Kaspersky Lab. “Iar faptul că 100.000 de companii au descărcat Kaspersky Anti-Ransomware Tool arată că acestea devin din ce în ce mai îngrijorate și mai conștiente de problemă. Având în vedere valoarea impactului financiar estimat al fenomenului ransomware, încurajăm fiecare companie să verifice dacă are activată soluția de securitate potrivită. Cele care se îndoiesc că soluția lor de securitate este capabilă să combată cele mai recente amenințări ransomware, pot pune noua variantă Kaspersky Anti-Ransomware Tool la treabă, pentru a testa tehnologiile anti-ransomware complexe.”

Organizațiile care vor să adauge alte produse protecției oferite de Kaspersky Anti-Ransomware Tool pot studia oferta vastă de soluții de securitate de ultimă generație, pentru companii de orice dimensiune. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Kaspersky Lab.