NEWS — July 7, 2017 at 2:59 am

Studio de print digital pe textile cu tehnologie Epson

by

Epson_Richard Quinn_1Designerul de modă și textile Richard Quinn a lansat Richard Quinn Print Studio, un centru de imprimare pe material textil prin tehnologia Epson de sublimare a culorii și prin tehnologia clasică de serigrafiere. Centrul va găzdui, de asemenea, workshop-uri și va fi deschis tuturor celor care vor să învețe și să exerseze tehnica de imprimare pe textil.

De când a absolvit Central St Martins la Londra în urmă cu un an, Richard a câștigat premiul H&M Design Award 2017, a căpătat statut de influențator cultural prezent în topul „Dazed100” al DazedMagazine’s în 2017 și a fost numit  „One to Watch” de British Fashion Council.

Studioul său de print digital este în Londra și este dotat cu o imprimantă pentru textile cu sublimare Epson SureColor SC-F9200, alături de două linii clasice, manuale, de imprimare prin serigrafiere. Centrul le oferă studenților la arte și tinerilor designeri acces la un centru în care pot printa la costuri rezonabile și pot beneficia, de asemenea, de consultanță din partea lui Richard Quinn și a echipei lui privind diverse tehnici, printuri, textile și materiale alternative. În plus, renumitul designer creează, printează și expune în centru.  

“Îmi place foarte mult Epson SureColor SC-F9200  pentru că imprimă excelent pe material textil. Am folosit imprimante Epson pentru colecția mea de absolvire la Central St Martins și mi s-a părut esențial să am una și în studioul meu, având în vedere că adesea lucrez sub presiunea timpului și am nevoie să știu că pot scoate rapid cele mai bune culori, cele mai fine detalii și texturile pe care mi le doresc. Această mașină flexibilă îmi dă libertatea de a experimenta pe diverse țesături”, a declarat Richard Quinn.