Evenimente — July 11, 2017 at 9:44 am

Tehnologia BLOCKCHAIN si aplicatiile ei, fereastra necunoscuta catre o piata de capital de 100 miliarde de dolari

by

2În data de 07 iulie 2017 a fost organizat la sediul USH Pro Business un seminar privind tehnologia Blockchain.

În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute următoarele subiecte:

– ce este tehnologia Blockchain și care sunt domeniile în care poate fi aplicată;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în domeniul financiar;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în turism și industria experienței.

La seminar, pe lângă studenți și cadre didactice ale Universității Spiru Haret, au participat și autorități publice împreună cu mediul de afaceri. Dezbaterile au evidențiat faptul că această tehnologie este doar la începuturile ei și că vor fi numeroase aplicații în care aportul cercetării, inovării și implicit al universităților este foarte important.

USH Pro Business se va implica în continuare în transferul de cunoștințe în acest domeniu și în atragerea de studenți și cadre didactice în activitatea de cercetare aplicată. Printre domeniile de aplicație ale tehnologiei Blockchain, centrul nostru vizează turismul, sănătatea, trasabilitatea agroalimentara, convergența cu tehnologia GIS, domeniul arhivării și securității informațiilor”, a declarat Costin Lianu, Director General al USH Pro Business.

La finalul dezbaterilor, cei prezenți au decis crearea Grupului de Reflecție în domeniul tehnologiei Blockchain, ca o platformă de cunoștințe și colaborativă, pentru diseminarea și aplicarea acestor tehnologii.

Următorul eveniment în care USH Pro Business va dezbate acest subiect va fi în data de 20 iulie 2017,  la Ploiești.

http://www.ushprobusiness.ro/ro/evenimente/evenimente-trecute/519-ecosisteme-ale-inovarii-in-regiunea-sud-muntenia-20-iulie-2017-ploiesti

10.07 2017