Networking — July 31, 2017 at 1:19 pm

Noile switch-uri stivuibile Allied Telesis Seria x550

by
Allied.JPGPerformanţa ridicată, funcţiile variate Layer 3, dimensiunile reduse şi consumul scăzut de energie transformă switch-urile din Seria x550 în soluţia ideală pentru centre de date şi companii.

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuţia unei game largi de echipamente și soluții IT, anunţă lansarea unei noi game de switch-uri stivuibile Allied Telesis, Seria x550, cu avantajul migrării flexibile la standardul 10 Gigabit Ethernet.
În ciuda entuziasmului manifestat faţă de standardul 10 Gigabit Ethernet, multe companii de nivel mediu s-au aflat în imposibilitatea de a adopta pe scară largă această tehnologie din cauza costurilor, a densităţii reduse de porturi şi a consumului ridicat de energie. Allied Telesis adresează aceste probleme şi furnizează o soluţie de tranziţie uşoară la aplicațiile 10G, cu o familie de produse ce oferă densitate de porturi şi configuraţii media flexibile, cu performanţe prietenoase cu mediul înconjurător – totul împachetat într-o formă fizică ce ocupă doar jumătate dintr-o unitate de rack, permițând alăturarea a două echipamente într-o singură unitate.

Seria x550 este alcătuită din trei modele de switch-uri:

Model Configuratia Porturilor Disponibilitate
x550-18XTQ 16 x 1G/10G RJ-45 cu 2 x 40G QSFP+ Imediataƒ
x550-18XSQ 16 x 1G/10G SFP+ cu 2 x 40G QSFP+ Imediataƒ
x550-18XSPQ 8 x 1G/10G SFP+ și 8 x 1G/10G RJ-45 PoE+ cu 2 x 40G QSFP+ La comandaƒ Q4, 2017
Toate switch-urile din seria x550 suportă stivuire flexibilă, ce permite utilizatorului să aleagă viteza şi tipul conexiunii pentru stivă: fibră optică 40G, fibră optică 10G sau cupru 10G. Dacă utilizatorul optează pentru o conexiune cupru 10G, pentru interconectare pot fi folosite cabluri standard Cat.6A drept cabluri de stivuire, reducând considerabil costurile de conectivitate.
Platforma x550 oferă conectivitate în stivă pentru până la patru unităţi, iar switch-urile din stivă pot fi conectate la distanţe semnificative prin conexiuni de fibră optică, ceea ce transformă Seria x550 în soluţia perfectă pentru agregare distribuită, foarte flexibilă, sau pentru noduri de reţea care suportă aplicaţii de recuperare automată în caz de eşec.
Pe lângă furnizarea unei soluţii de agregare flexibile şi performante, modelul x550-18XSPQ este o soluţie ideală pentru implementarea reţelelor wireless 802.11ac Wave2. Combinaţia dintre suportul PoE+, puterea de până la 30W per port şi capabilitatea 2.5G NBASE-T facilitează conectivitatea uşoară, cu lăţime de bandă maximă pentru cele mai noi Access Point-uri de mare viteză.
James Mustarde, Vicepreşedinte Marketing Allied Telesis, a declarat: “Scopul nostru este să ajutăm managerii IT să îşi optimizeze costurile fără a face compromisuri în materie de capacitate, performanţă şi securitate, iar seria x550 este ideală pentru acest lucru”.
Prevăzute cu AlliedWare Plus şi Autonomous Management Framework™ (AMF), switch-urile x550 permit organizaţiilor să construiască reţele 10 Gigabit extrem de rezistente şi sigure, care pot fi administrate uşor şi operate eficient, cu un cost total redus. Soluțiile se află în portofoliul ELKO Romania, fiind disponibile la comandă începând cu acest trimestru.