Evenimente, NEWS — August 2, 2017 at 12:30 pm

Microsoft Summit 2017

by

msMicrosoft România anunță organizarea celei de-a cincea ediții a evenimentului anual Microsoft Summit, care reunește ca de fiecare dată reprezentanți ai mediului de afaceri din România, invitați vizionari care au dat tonul unor transformări sistemice cu impact recunoscut la nivel internațional și cele mai noi tehnologii din business.

Primele nume anunțate din lista celor invitați să apară pe scena Microsoft Summit 2017 sunt Toomas Ilves, fostul președinte al Estoniei și April Rinne, șefa Comisiei pentru Economie Colaborativă la World Economic Forum.

Toomas Ilves a fost președinte al Estoniei între 2006 și 2016, perioadă în care țara a devenit cea mai avansată societate digitală din lume, finalizând cu succes tranziția sistemelor de informare și guvernare în mediul digital. Estonia este astăzi un studiu de caz al avantajelor dar și provocărilor pe care le aduce transformarea digitală la nivelul unei întregi comunități, iar cetățenia electronică estoniană este una oferită la nivel global.

April Rinne este liderul Grupului de Lucru pentru Economia Colaborativă în cadrul World Economic Forum, grup de lucru care analizează efectele și evoluțiile noilor modele economice aduse de epoca digitală. Raportul „Circular Economy Innovation & New Business Models Dialogue” emis de grup este una dintre cele mai comprehensive analize asupra fenomenului dintr-o perspectivă de business.