Financiar-Bancar — August 16, 2017 at 5:38 am

IntellixIdentity, o idee de solutie de identitate si autentificare

by

Digitalizarea este cea mai nouă direcție pe care business-urile, indiferent de verticală, o adoptă. Acest trend de digitalizare a business-ului este în continuă mișcare și evoluție. Trecerea la o stare electronică atrage dupa sine o atenție mult mai mare asupra securitații solutiilor software.

de Liviu Daniel Mara, Founder & CEO Intellixoft

Consumatorii creează și distribuie informații digitale mai mult decât oricând. Ei sunt, de asemenea, mai conștienți de valoarea acestora, deoarece atacurile cibernetice devin mai frecvente si mai evidente.

Pentru a proteja business-ul o cerință importantă in dezvoltarea și comecializarea soluțiilor software o reprezinta implementarea de tehnici si metode pe mai multe nivele de protecție a datelor în format electronic.

Inovația in zona de securitate cibernetica reprezinta un challenge important pentru pasionatii de tehnologie si inginerii de securitate cibernetică.

În tandem cu această direție se poate identifica cu ușurința și evoluția tehnologică globală care aduce in primplan noi tehnologii precum Blockchain și cele din zona de biometrie si inteligență artificială.

In ziua de astazi identitatea digitală a utilizatorilor este controlată de guverne, banci, companii/organizații sociale(ca Facebook, Google, Yahoo, LinkedIn), etc.

Sistemele moderne și inovative de identitate digitală, bazate pe tehnologia Blockchain, permit utilizatorilor să-și controleze propria identitate.

Aceasta caracteristică de “self-control” conferă un “strong ownership” al identitatii si reprezinta o diferenta principala intre sistemele vechi de identitate și cele bazate pe Blockchain.

IntelixIdentity

Viitorul identitătii digitale inseamnă aparitia de sisteme noi și revolutionare care sa permită și să faciliteze, intre oricine și orice, schimbul de informatii, bunuri si servicii. Utilizatorii isi vor crea propria identitate digitala pe care o vor detine si o vor controla.

Inovatia reprezinta o cheie in dezvoltare si evolutie indiferent de domeniu. In zona identitatii digitale si a securitații software este foarte mult spatiu de inovatie.

3In zilele noastre stocarea de informatii private(parole, pin-uri, coduri de access, etc.) in creierul uman, prin memorare, nu mai este o solutie sigură. Simplul fapt de a te gandi la informatia privata poate conduce la dezvaluirea acesteia unor persoane/dispozitive nedorite. Astăzi, cand folosesti solutii cu senzori EEG ce permit măsurarea și înregistrarea activității electrice provenite din creier, trebuie sa acorzi mare atentie la ce te gandesti. Pe viitor insa accesul la gandurile oamenilor ar putea sa nu mai fie conditionat de utilizarea unor dispozitive fizice(casti EEG cu senzori) vizibl atasate utilizatorului.

Popularitatea dispozitivelor brain–computer interface (BCI) este tot mai mare. În viitorul nu atât de îndepărtat, aceste dispozitive vor fi mai puțin costisitoare și mai sofisticate și vor fi integrate în multe sfere ale vieții de zi cu zi a utilizatorilor.

Astazi ca solutii demonstrate bazate pe comenzi mentale și expresii faciale avem:

4

MindDrone: drona se mișcă folosind puterea creierului

 

 

 

 

5

 

BrainDriver – mașină controlată cu mintea. S-a demonstrat: putem controla mașina doar prin gânduri.

 

7

 

 

DARPA’s Prosthetic Arm – dă speranță unui om cu dizabilități. Se comporta ca un braț real, lăsând receptorul să-l controleze cu gândurile, trase de celulele creierului

 

 

 

 

MindGames – revolutionează modul in care te joci schimband mijloacele clasice de control cu puterea mintii.

8Atacurile cibernetice pe aceste solutii ajung in mod implicit la informatiile din mintea umană. Atacatorul nu trebuie decat să păcălească subiectul si să-l facă să se gandească la informatia pe care o doreste.

Trendul este clar. Necesitatea unei solutii moderne de identitate si authentificare este evidentă.

IntellixIdentity este o idee de solutie inovativă, puternică si modernă de identitate si autentificare bazată pe cele mai moderne tehnici si metode.

Soluția IntellixIdentity elimină posibilitatea de furt de identitate prin adăugare de multiplii factori de identificare și criptare care sunt susținuți de o rețea distribuită de tip blockchain. In IntellixIdentity identitățile pot fi înregistrate pentru persoane, guverne, banci, companii, site-uri web, pachete software, dispozitive IoT și multe altele. Solutia este gandita in asa fel incat să nu există o autoritate centrală de încredere(guvern, institutie financiara, companie, etc.), un singur punct de atac sau un singur punct de eșec.

Cu IntellixIdentity secretul este stocat, cunoscut si controlat numai de proprietar. Avand in vedere evolutia tehnologica secretul stocat cu ajutorul acestei solutii este mai bine protejata decat secretul stocat de creierul uman prin memorare.

 

ittrendsAgora

IntellixIdentity – soluție performantă, distribuită, de identitate și autentificare