Internet/Telecom — August 22, 2017 at 10:27 am

Modalitate inteligentă de a menține funcționarea dispozitivelor conectate

by

ie200-group_640px_tinypngTrăim în epoca IoT, iar numărul dispozitivelor interconectate continuă să crească, o sursă de alimentare fiabilă care să garanteze că aceste dispozitive rămân conectate devenind mai importantă decât oricând. „Power over Ethernet” (PoE) se bazează pe capacitatea sa de a oferi alimentare continuă echipamentelor de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere, senzorii și dispozitivele Point of Sale. Alimentarea unui echipament PoE printr-o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) este o modalitate inteligentă și eficientă de a menține funcționarea dispozitivelor conectate.

În cazul în care alimentatorul trebuie să fie repornit pentru întreținere sau dacă sistemul prezintă o întrerupere a alimentării, odată repornit, acesta oprește alimentarea dispozitivelor conectate, ducând la oprirea camerelor video, a iluminării, a senzorilor, a telefoanelor IP, a sistemelor de acces și practic, a orice lucru care se bazează pe acel switch.  Dar, a fost găsită soluția tehnică, astfel, probleme de genul întreruperii apar la toate dispozitivele, cu excepția modelelor Allied Telesis x930, IE300 sau IE200.

Dezvoltate și brevetate la laboratoarele AT din Christchurch, aceste familii de sisteme au o caracteristică unică, numită HANP (High Availability Network Power), care continuă să alimenteze dispozitivele conectate chiar și în fazele de repornire a sistemelor de alimentare. Cu ajutorul acestor switch-uri HANP, camerele conectate continuă înregistrarea pe spațiul de stocare local și dispozitivele Point of Sale continuă să ruleze, făcând posibile securitatea non-stop și continuitatea activității. Seria x930 este o familie de switch-uri stacabile de tip Gigabit avansate. O soluție performantă și scalabilă, comutatorul x930 oferă o rezistență excelentă și o fiabilitate pentru soluțiile distribuite în miez și în rețea.

Echipamentele Allied Telesis IE200 și IE300 sunt proiectate pentru medii dure de operare. Oferind o bogată performanță, bogată funcționalitate și securitate avansată, acest switch oferă performanța și fiabilitatea cerute de implementările industriale ale IoT.