Evenimente — August 24, 2017 at 8:27 am

EDU-ACT, școala de vară de la Slatina în care elevii învață despre energie

by

eduactÎn perioada 16-25 august școala gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina desfășoară școala de vară, EDU-ACT. Școala de vară a fost unul dintre cele două proiecte câștigătoare ale concursului „Câstigă cu Metano pentru comunitatea ta”, parte a programului educațional „Întâlnire cu energie” derulat de ENGIE în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Asociația Hands Across Romania.

EDU-ACT este un proiect care își propune crearea și dezvoltarea unor ateliere pe durata vacanței pentru elevii școlii, cu scopul de a deprinde abilități pentru o viață independentă și de a-i face pe cei mici să înțeleagă mai bine ce le oferă mediul înconjurător și cum pot contribui la protejarea acestuia. De exemplu, joi, 24 august 2017, elevii au aprofundat cunoștințe despre energie prin învățare experiențială.

Ziua a început cu activități sportive, pentru că energia înseamnă mișcare, și a continuat cu atelierul „Lumină, soare, energie…Slatina în culori calde și reci”, în cadrul căruia elevii au pictat pe diverse materiale printre copaci. O zi atât de energizantă nu se putea încheia altfel decât cu un atelier de gătit – „Din fructe ne luâm energia”, prilej pentru elevi să învețe să-și prepare singuri o salată de fructe.