Hardware — August 29, 2017 at 3:48 pm

Rohde & Schwarz prezintă generatorul high-end de semnale RF și de microunde având performanțe de top pentru zgomotul de fază și cea mai mare putere de ieșire

by

SMA100B_48713_01Echipamentul R&S SMA100B având gama de frecvențe de până la 20 GHz este cel mai puternic generator de semnale analogice de pe piață. Acesta furnizează semnale cu zgomot de fază  foarte mic și are cea mai mare putere de ieșire cu armonice extrem de scăzute. Inginerii nu mai trebuie să găseasca un compromis între puterea de ieșire și o gamă dinamică fără erori. R&S SMA100B este conceput pentru a fi utilizat în industria semiconductorilor de RF, în comunicații wireless precum și în industria aerospațială și de apărare.

SMA100B oferă semnalele cele mai pure cu cel mai mic zgomot de fază la toate frecvențele (1 GHz, -152 dBc / Hz, 20 kHz offset). Un instrument de 6 GHz generează o putere de ieșire RF de până la 38 dBm, iar un instrument de 20 GHz generează până la 32 dBm în gama de frecvențe de microunde. Armonicile sunt extrem de scăzute în întreaga gamă de frecvențe; peste 6 GHz sunt chiar semnificativ mai mici de 70 dBc pentru o putere de ieșire de 18 dBm. Semnalele parazite nonarmonice sunt sub 110 dBc la un semnal de ieșire de 1 GHz.

“R&S SMA100B permite clienților noștri să verifice performanța reală a DUT-urilor fără ca sursa de semnal să afecteaze rezultatele”, spune Andreas Pauly, vicepreședintele diviziei Generatoare de semnal, analizoare audio și power metere de la Rohde & Schwarz. “R&S SMA100B oferă performanțe fără precedent, oferind clienților noștri un net avantaj tehnologic”.

Semnale extrem de pure pentru testarea ADC și DAC de înaltă precizie

Caracterizarea convertoarelor analog-digitale și digital-analogice de ultimă generație necesită semnale pure, având cel mai mic nivel posibil pentru zgomotul de fază și pentru zgomotul de banda largă. În plus față de furnizarea semnalelor RF analogice extrem de pure, R&S SMA100B este singurul generator de semnale analogice din lume care poate furniza simultan un al doilea semnal sincronizat de ceas, extrem de pur si configurabil independent, până la o frecvență de 6 GHz. Ca rezultat, utilizatorii pot caracteriza ADC-urile cu un singur generator de semnale analogice. Zgomotul de fază de bandă largă extrem de scăzut al semnalului de ieşire al sintetizorului de ceas (100 MHz, -175 dBc / Hz, 30 MHz offset) face posibilă măsurarea raportului real semnal-zgomot al ADC-urilor moderne. Acest lucru, împreună cu valorile excepţionale ale zgomotului de bandă largă al semnalului RF, fac ca generatorul R&S SMA100B sa fie referinţa perfectă pentru caracterizarea ADC-urilor de înaltă calitate.

“Introducerea generatorului de semnale R&S SMA100A – predecesorul generatorului R&S SMA100B – cu aproape un deceniu în urmă ne-a ajutat ȋn evaluarea, testarea și  poziţionarea convertoarelor A/D de prima clasă la capacitățile lor maxime”, a declarat Ron Goga – Test Director High Speed A/D Converters, Analog Devices, Inc “Colaborarea strânsă dintre cele două companii și lansarea rapidă a R&S SMA100B ce generează semnale RF analogice extrem de pure până la 20 GHz coincide cu lansarea noilor serii de convertoare RF ale firmei Analog Devices, aici incluzându-se noul convertor AD9208 A/D dual 3GSPS 14b dual și convertorul AD9172 D/A dual 12GSPS 16b. Performanța deosebită a generatorului R&S SMA100B ne permite să continuăm să prezentăm convertoarele RF de date în cea mai bună lumină posibilă.”

R&S SMA100B este, de asemenea, alegerea perfectă pentru o sursă de ceas când se caracterizează DAC-urile. Zgomotul de fază extrem de scăzut al generatorului produce un jitter minim de semnal care nu influențează rezultatele măsurătorilor pentru DAC-uri.

Cele mai bune semnale radar pentru cele mai exigente aplicații

R&S SMA100B are un modulator puternic de impulsuri și generează impulsuri cu durate extrem de scurte de creștere și de cădere și un raport on/off sub 90 dB. Controlul digital automat al nivelului (ALC) de înaltă precizie, asigură faptul că puterea absolută maximă a impulsurilor înguste este realizată într-o manieră foarte precisă și reproductibilă. Controlul nivelului în buclă închisă este disponibil pentru lățimi ale impulsurilor începând de la 100 ns. Aceste caracteristici fac posibilă testarea receptoarelor radar avansate cu o precizie de neegalat în scenarii de lucru ce prevăd condiţii grele datorate pulsurilor scurte.

Semnalele extrem de pure de la oscilatorul local sunt adesea necesare pentru a verifica performanța sistemului înainte de integrarea finală a unui sistem radar. Generatorul R&S SMA100B este soluția ideală, deoarece poate furniza semnale de nivel mare asigurând în acelaşi timp un zgomot de fază extrem de redus (10 GHz, -83 dBc / Hz, 10 Hz offset).

Stații de bază de înaltă calitate, datorită testelor de blocare concludente

Selectivitatea receptorului stației de bază este evaluată prin mai multe criterii, inclusiv cât de bine suprimă interferențele puternice. Atunci când se simulează interferenţe în bandă sau în afara benzii cu generatorul R&S SMA100B, opțiunea de zgomot de fază redus a instrumentului asigură că zgomotul de fază și zgomotul de bandă largă ale sursei de interferenţe simulate să aibă un impact minim asupra semnalului dorit. Datorită calităţii superioare a semnalului asigurat de generatorul R&S SMA100B se pot determina în mod real performanțele de suprimare a interferențelor ale staţiei de bază testate (de ex., zgomotul de bandă largă la 10 GHz este sub -160 dBc / Hz la 30 MHz offset).

Atenuatoare electronice reglabile de tip wear-free și cele mai mari puteri de ieșire pentru mediile de producție

Opțiunea ce asigură putere mare de ieşire permite generatorului  R&S SMA100B să furnizeze semnale cu putere de ieșire de până la 38 dBm, eliminând necesitatea utilizării amplificatoarelor externe în liniile automate de testare. Cu atenuatoarele sale integrate, tip wear-free, acum standard și în cazul instrumentelor de 20 GHz, Rohde & Schwarz maximizează durata de viață a sistemelor de testare chiar și cu milioane de cicluri de comutare a nivelului, asigurând în același timp uzura zero a instrumentului. Această soluție oferă, de asemenea, timp extrem de scurt de reglare al nivelului, pentru prima dată într-un generator de semnale de microunde.

Plug & play cu R & S Legacy Pro

R&S SMA100B este inclus în programul R&S Legacy Pro și astfel poate înlocui cu ușurință vechile tipuri de generatoare de semnal, atăt cele produse de Rohde & Schwarz căt și de alți producători, în liniile automate de testare fără a fi nevoie să se modifice software-ul de testare.

Generatorul de semnale RF și microunde R&S SMA100B este acum disponibil la Rohde & Schwarz. Pentru informații suplimentare, accesați:

www.rohde-schwarz.com/ad/press/purest-signal.

Rohde & Schwarz Romania S.R.L.

Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,

Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46

Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com