Hardware — August 29, 2017 at 4:10 pm

Rohde & Schwarz introduce primul osciloscop tip entry-level din industrie cu touchscreen și rezoluție de 10-biți pe verticală

by

RTB2000_48458_04Osciloscoapul reprezintă instrumentul cheie folosit de ingineri, tehnicieni, amatori și studenți pentru a depana și a testa echipamente electronice, deoarece acest instrument le permite să observe și să măsoare semnalele electronice.

Rohde & Schwarz a prezentat ȋn premieră noul osciloscop tip entry-level RTB2000 ce poate fi utilizat în educație, cercetare-dezvoltare și producţie. Preţul acestuia începe de la doar 1.250 de euro, aceasta oferă o funcționalitate care era disponibilă anterior numai la osciloscoape avȃnd un preţ mult mai mare. 

Rohde & Schwarz ȋşi extinde portofoliul de osciloscoape cu RTB2000, primul osciloscop low-cost care oferă operare touchscreen și rezoluția pe verticală de 10 biți. “Inginerii de la Rohde & Schwarz acceptă acele provocări ce le pot permite să aplice tehnologii de vârf adaptate nevoilor clienților”, spune Fries Joerg, Vice Preşedinte al Diviziei de Osciloscoape de la Rohde & Schwarz. “Am pus in faţa echipei noastre o provocare suplimentară: de a oferi  calitatea produselor  R&S la un preţ extrem de competitiv. Rezultatul surprinde utilizatorii, mai ales atunci când văd funcţionalităţile pe care le pot obține de la un furnizor de renume ȋncadrȃndu-se ȋn bugetele lor limitate.”

Display de 10.1 ” și operare pe touchscreen capacitiv

Seria RTB2000 prezintă un impresionant touchscreen capacitiv de 10.1″. Utilizarea osciloscopului este o experiență vizuală, deoarece utilizatorii petrec o perioadă semnificativă de timp ȋn faţa display-ului instrumentului. Faţă de alte osciloscoape din  acelaşi segment, osciloscoapele RTB2000 au dimensiunea display-ului de două ori mai mare și au de șapte ori mai mulţi pixeli, prin urmare, asigură o mai bună vizualizare a semnalelor de testat. Touchcreen-ul capacitiv devine mai important pentru utilizatorii de osciloscoape, deoarece le permite acestora să opereze instrumentul mai rapid și mai eficient. In plus operarea tactilă a devenit un lucru obișnuit în munca și mediul personal. Cu RTB2000, pentru prima dată, utilizatorii avȃnd bugete mai mici vor avea acces nu numai la touchscreen, ci la touchscreen capacitiv, cu un ecran mare.

Rezoluția pe verticală de 10 biți  

Osciloscoapele măsoară tensiunea în funcție de timp. Un bloc funcţional cheie, convertorul analog – digital (ADC) determină cât de bine poate osciloscopul să reprezinte amplitudinea semnalelor măsurate. In ultimele trei decenii, osciloscoapelele au oferit predominant rezoluția pe verticală pe 8 biți, care permite ca un semnal să fie alocat la una din cele 256 poziții verticale. RTB2000 include un ADC de 10 biți, cu 1024 poziții verticale, ceea ce asigură o rezoluție de patru ori mai mare decât la oricare alt osciloscop din acest segment. Rezoluția crescută permite utilizatorilor să facă măsurători mai precise și poate fi deosebit de utilă pentru detectarea semnalelor mici în prezența unor semnale de amplitudine mare.

Memorie de 10 Msample

După lățimea de bandă și rata de eşantionare, capacitatea de memorare (memory depth) este cel mai important atribut care determină capacitatea unui osciloscop de a gestiona o gamă largă de sarcini de depanare. Osciloscopul RTB2000 dispune de o memorie de achiziție de 10 Msample  pe fiecare canal al osciloscopului, și 20 Msample per canal în modul intercalat. Acest lucru înseamnă de zece ori mai multă memorie decât la instrumentele de top din segment. Utilizatorii beneficiază de capturi de timp mai lungi de testare și depanare, oferind o perspectivă suplimentară aspura dispozitivelor electronice. In plus, această memorie standard mare poate fi extinsă in mod opțional la 160 Msample de memorie segmentată.

Osciloscopul RTB2000 este disponibil în variante cu două și respectiv cu patru canale și oferă lățimi de bandă de 70 MHz, 100 MHz, 200 MHz și 300 MHz. Prețul echipamentului de bază porneşte de la 1.250 de euro pentru modelul de 70 MHz cu 2 canale. Sunt disponibile şi opțiuni de upgrade pentru a extinde capacitățile instrumentului, de exemplu, 16 canale digitale integrate cu opţiune de osciloscop de semnal mixt (MSO), decodare protocol şi opţiuni de triggering pentru o varietate de standarde industriale de magistrale precum şi un generator de funcții arbitrare şi un generator de 4 biți.

Rohde & Schwarz Romania S.R.L.

Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,

Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46

Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com