NEWS — September 29, 2017 at 8:05 am

Fujitsu aleasă pentru a 18-a oară pentru Indexul de Sustenabilitate global Dow Jones

by

Fujitsu a anunţat că a fost aleasă pentru a fi inclusă în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), cel mai important index de investiţii cu responsabilitate socială (SRI). Este pentru a 18-a oară când Fujitsu a fost inclusă în acest index de la crearea lui în 1999.

DJSI World este un index de acţiuni oferit în comun de indicii S&P Dow Jones din Statele Unite şi RobecoSAM din Elveţia, care selectează companii pentru sustenabilitatea lor excelentă, pe baza unei analize din perspectivă economică, a mediului şi a societăţii. Anual, 2500 de companii sunt eligibile la nivel global pentru această desemnare, iar primele 10% din firmele din fiecare sector industrial sunt alese pentru perspectiva de sustenabilitate. Incluzâţnd Fujitsu, au fost alese 319 companii pentru DJSIWorld în 2017, dintre care un număr de 32 de companii au fost japoneze.

dow jonesFujitsu a atins nivele înalte de evaluare în sectorul industrial IT services & Internet Software and Services pe baza iniţiativelor sale de mediu, aşa cum sunt “Environmental Policy & Management Systems” şi “Environmental Reporting”, şi a eforturilor depuse relativ la aria socială, incluzând iniţiativele “Corporate Citizenship and Philanthropy” şi “Human Rights” initiatives.

Fujitsu va continua să realizeze activităţi din pespectiva mediului, societăţii şi a guvernanţei (ESG), şi, ca o companie IT&C globală, să îşi intesifice eforturile de contribuire la dezvoltarea societăţii şi a întzregii planete.