Smart City — September 29, 2017 at 8:26 am

Vegacomp Consulting furnizează municipiului Alba Iulia soluții Smart Parking și Smart Metering

by

alba-iulia-smart-cityVegacomp Consulting va furniza soluții Smart City pentru municipalitatea din Alba Iulia pentru eficientizarea și monitorizarea în timp real a spațiilor de parcare, prin senzori produși local, și a consumului de electricitate, gaze și apa, prin intermediul unei soluții proprii.

,,Prin aceste soluții, răspundem unor nevoi concrete ale locuitorilor: fluidizarea traficului, optimizarea parcărilor, vizibilitatea clară, în timp real, a consumului generat de utilități și optimizarea costurilor implicate de acestea, unificate, indiferent de furnizori”, a declarat Cornel Bărbuț, CEO, Vegacomp Consulting.

Vegacomp Consulting va monta și testa un set de 50 de senzori wireless ce permit detectarea locurilor de parcare și statutul acestora – libere sau ocupate. Informațiile transmise prin intermediul acestor senzori sunt agregate într-o interfață facilă, prin aplicații pentru web si smartphone, atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru administrația publică. Compania a instalat deja două versiuni anterioare de senzori, care comunica prin tehnologia LoRa, funcționale, într-una dintre cele mai traficate parcări din centrul Bucureștiului, încă din luna martie.

De asemenea, compania va instala, în trei tipuri de clădiri ale municipalității, cu obiceiuri diferite de consum, seturi de senzori și dispozitive de colectare a datelor referitoare la consumul de electricitate, gaze și apă, prin sisteme retro-fit (care se adaugă infrastructurii existente). Astfel, municipalitatea are acces clar, în timp real, la un set relevant de date referitoare la costurile utilităților, precum și la un istoric precis de consum, ce poate sta la baza deciziilor de optimizare. Soluția de Smart Metering se bazează pe experiența acumulată din luna martie în dezvoltarea a două proiecte cu parteneri din domeniul distribuției energiei electrice și din aria marilor centre comerciale.

Vegacomp Consulting își lansează, în prezent, propriile soluții Smart City, dezvoltate în baza experienței acumulate ca integrator al unor parteneri cu notorietate globală în proiectele și implementarile anterioare din București și Constanța.