Financiar-Bancar — October 2, 2017 at 6:24 am

Serviciul cloud Fujitsu adoptat de asociaţia bancherilor japonezi pentru testarea serviciilor financiare bazate pe tehnologia blockchain

by

Asociaţia Bancherilor Japonezi (JBA) va utiliza o platformă blockchain bazată pe servicii cloud de la Fujitsu, care va fi disponibilă peste Fujitsu Cloud Service K5. Platforma colaborativă blockchain este un mediu de testare servicii financiare pe baza tehnologiei blockchain pe care JBA intenţionează să o ofere băncilor membre. Astfel, JBA intenţionează să ofere acest serviciu Fujitsu ca mediu de testare băncilor membre şi altor instituţii începând cu octombrie 2017.

JBA va oferi platforma sa colaborativă blockchain băncilor membre şi altor instituţii ca mediu de testare pentru aplicaţii care antrenează tehnologia blockchain, cum ar fi serviciile de settlement şi de transfer de bani, sau autentificarea identităţii şi de tip time-of-transaction. JBA va sprijini eforturile îndreptate spre implementarea practică a acestor aplicaţii.

În toiul progreselor rapide din Japonia şi din alte părţi ale lumii în zona FinTech, zonă care reprezintă o nouă tendinţă în produse şi servicii financiare, iniţiativele de transformare a infrastructurii pentru settlementul financiar şi încurajarea inovaţiei financiare antrenate de IT sunt importante din perspectiva îmbunătăţirii competitvităţii internaţionale.

Din 2016, JBA, o asociaţie de bănci şi alte organizaţii care operează în Japonia, a administrat comitetul de revizuire pentru posibilităţile şi provocările utilizării tehnologiei blockchain, şi a lansat iniţiative legate de blockchain. Ca parte a acestor iniţiative, JBA şi-a înfiinţat platforma blockchain de colaborare, un mediu de testare pentru dezvoltarea de servicii financiare care folosesc tehnologia blockchain, şi intenţionează să ofere această platformă băncilor membre şi altor instituţii începând cu octombrie 2017.

Privire de ansamblu asupra platformei blockchain bazată pe servicii cloud de la Fujitsu

JBA oferă băncilor membre şi altor instituţii platforma sa blockchain de colaborare, un serviciu cloud care se regăseşte în platforma cloud de la Fujitsu, K5, şi care este alimentat de Hyperledger Fabric, unul din cadrele blockchain găzduite de The Linux Foundation.

Pe lângă platformă blockchain, acest serviciu include interfeţe programabile standardizate pentru afaceri, cum este managementul activelor digitale, care pot fi utilizate într-o varietate de operaţiuni bancare, ca şi în operaţiuni din alte sectoare industriale cu caracteristici robuste de securitate şi altele asemenea. Prin utilizarea platformai blockchain de colaborare, JBA şi băncile sale membre pot dezvolta eficient aplicaţii pentru noi servicii financiare şi le pot testa rapid.

20170914-01al_tcm100-3321738