Networking — October 30, 2017 at 8:19 am

Seria de switch-uri Allied Telesis x930 SDN-Ready impresionează pe bancurile de testare pentru internetul din generaţia următoare

by

x930-seriesTestările de verificare arată finalizarea implementării Allied Telesis OpenFlow şi demonstrează potrivirea switch-urilor x930 pentru instalări SDN şi Internet Exchange.

Allied Telesis, furnizor de produse hardware şi software care permit clienţilor să construiască soluţii de schimb de date securizate, bogate în caracteristici şi scalabile, a anunţat că produsele sale din seria x930 de switch-uri avansate Layer 3 stivuibile şi echipate pentru Gigabit şi OpenFlow au trecut de o serie de teste independente, astfel confimând potrivirea lor ca element de control pentru următoarea generaţie de Exchange-uri Internet (IX).

Încă din anul 2014, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au început să exploreze moduri de îmbunătăţire a performanţelor IX cu tehnologie Software-Defined Networking (SDN). Acest proiect este denumit Programmable Internet Exchange in Edo1 (PIX-IE), iar capacitatea de a lucra cu SDN promite îmbunătăţiri radicale ale capabilităţilor IX prin intermediul flexibilizării controlului, căii de schimb de date şi securităţii datelor.

“PIX-IE a controlat cu succes traficul de date prin OpenFlow utilizând propriul controller Umbrella. Următoarea etapă de testare a constat în demonstrarea capabilităţilor prin folosirea controller-ului open source FAUCET SDN pentru implementare IX,” a spus Yuji Sekiya, profesor asociat în cadrul Centrului de Tehnologia Informaţiei de la Universitatea din Tokio. “Switch-urile din seria Allied Telesis x930 au obţinut scoruri bune şi s-au dovedit extrem de compatibile cu controller-ul FAUCET SDN.”

Toate testele PIX-IE au fost derulate de proiectul Widely Integrated Distributed Environment (WIDE), care a fost început în 1988 pentru cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii internet care să determine un mediu de producţie pentru IX-urile de generaţie următoare.

“Cooperând cu diverse industrii, WIDE ajută PIX-IE la realizarea funcţiei de conectare interoperabilă între carrier-ii de internet şi furnizorii de servicii de conţinut,” a spus Hiroshi Ezaki, profesor în cadrul Graduate School of Information Science and Technology, Universitatea din Tokio, şi reprezentant WIDE Project. “Allied Telesis a dovedit excelenţa echipamentelor produse, a software-ului şi a personalului său.”

Dr. Marc Bruyere, membru al Centrului de Tehnologia Informaţiei din Universitatea din Tokio şi susţinător de marcă al OpenFlow pentru proiectarea IX, a spus: “Am supus echipamentele din seria x930 la o serie de teste foarte intense de interoperabilitate cu FAUCET şi Umbrella pentru a le determina potrivirea pentru inovaţiile din reţelele viitorului, iar ele s-au comportat extrem de bine.”

Bruyere a adăugat: “Allied Telesis a câştigat aprecieri considerabile din partea lumii academice şi a industriei de networking pentru implementarea OpenFlow pe switch-urile de serie x. Compania a realizat performanţe inginereşti remarcabile cu aceste produse şi merită să fie recunoscută pentru tehnologie şi sprijinul acordat comunităţilor academică şi open source.”

Acest din urmă succes în materie de interoperabilitate urmează testelor anterioare desfăşurate de Berkeley Labs, unde vendorii participanţi au efectuat o serie de teste folosind propriile switch-uri activate cu OpenFlow contra controller-ului FAUCET. Allied Telesis a excelat la această demonstraţie şi a lăsat în urmă ceilalţi participanţi.

“Allied Telesis investeşte maisv în tehnologii de generaţie următoare şi în parteneriate de cercetare care promit progrese semnificative în zona capabilităţilor şi performanţelor de reţea,” a spus Seiichiro Satoh, Senior Vice President, Global Marketing, Allied Telesis. “Suntem extrem de mulţumiţi de rezultatele testelor şi abia aşteptăm alte succese de acest gen în viitor.”

Alimentate de AlliedWare Plus™ şi incorporând Autonomous Management Framework™ (AMF) şi Autonomous Wave Control™ (AWC), switch-urile din seria x permit organizaţiilor să construiască reţele de generaţie următoare inteligente, rezistente şi securizate, care în acelaşi timp beneficiază de control şi management simplificat pentru obţinerea unei eficienţe operaţionale crescute şi a unui cost total de deţinere mai mic.