Bizpoint — October 31, 2017 at 11:24 am

Beneficii pentru furnizori de servicii

by

1022_microsoft_70199600Gigantul Microsoft a raportat venituri de 24,5 miliarde USD pentru trimestrul care s-a încheiat la 30 septembrie, în creştere faţă de trimestrul anterior. Creşterea s-a datorat, conform CEO-ului Satya Nadella, creşterilor înregistrate de suita de produse Office, de platforma de servicii Azure şi de pachetul de soluţii Dynamics 365.

Conform companiei, veniturile din produsele comerciale şi serviciile cloud Office 365 au crescut cu 42%, veniturile Azure au crescut cu 90% iar veniturile Dynamics 365 au crescut cu 65%.
Ok, fiind vorba de un gigant, astfel de raportări erau oarecum aşteptate. Ce va urma însă devine extrem de interesant pentru tot universul de utilizatori IT. Nadella a declarat că firma pe care o conduce este în proces de trecere a sistemului de operare Windows de la versiunea Graphical User Interface (GUI) la versiunea de realitate mixtă, asta însemnând introducerea controalelor automate ale sistemului pentru a reacţiona la gesturi, privire şi voce umană.

Conform şefului Microsoft, acest gen de interfaţă utilizator va schimba modul în care oamenii şi echipele colaborează. În plus, Microsoft lucrează la “infuzarea inteligenţei artificiale” în Office 365 şi dezvoltă o versiune alimentată de inteligenţă artificială a soluţiilor Cortana şi Big. Prin astfel de dezvoltări, utilizatorii vor putea nu numai să caute inteligent prin internetul public, ci şi prin site-urile intranet, game de aplicaţii de afaceri şi reţele de oameni, în mod de vizualizare privat.

Este posibil ca acest anunţ să dezvăluie şi motivele reale pentru care Microsoft a achiziţionat platforma de comunicare de afaceri LinkedIn în 2016, contra sumei de 26 miliarde USD. Această reţea socială a contribuit cu 5% la veniturile trimestriale ale companiei şi dispune la ora actuală de 530 milioane utilizatori. Conform lui Nadella, prin integrarea soluţiilor mai vechi de tip Sales Navigator şi Dynamics în cadrul reţelei, vânzările de tip B2B la nivel global s-ar putea transforma sub forma de vânzări sociale inteligente.

Cine spunea că era Minority Report este încă departe de a face parte din viaţa cotidiană a oamenilor?