Pharma & Health — November 1, 2017 at 5:16 am

Dispozitivele corporale Fujitsu aduc eficiența în activitățile solicitante pentru corpul omenesc

by

ubiquitouswareSoluțiile portabile Fujitsu UBIQUITOUSWARE au jucat un rol esențial în pregătirea echipei belgiene Punch Powertrain Solar Team care a concurat la Bridgestone World Solar Challenge. Fujitsu wearables a contribuit la asigurarea unei stări de sănătate bună a șoferilor în cursa de 3.000 km care a traversat Australia, furnizând informații în timp real despre semnele vitale în timpul antrenamentelor, în vederea obținerii unei configurări optimizate a șoferilor.

Mașinile solare care stochează maxim 5 kW de energie și trebuie să atragă toată energia de la soare sau prin recuperarea energiei cinetice a vehiculului. În timp ce traversează Australian Outback, unde temperaturile pot atinge 38 de grade Celsius, șoferii trebuie să găsească echilibrul potrivit între utilizarea energiei pentru aerul condiționat utilizat la răcirea cabinei de pilotaj sau pentru alimentarea autovehiculului.
Echipa Punch Powertrain Solar, compusă din 21 de studenți de la Universitatea din Leuven din Belgia, a folosit dispozitivele Fujitsu wearables pentru a monitoriza activitatea cardiacă a șoferilor, nivelurile de somnolență, temperatura și nivelul stresului termic în mișcare. Aceste date au fost monitorizate pentru a oferi o perspectivă asupra stării de sănătate a conducătorilor auto și a capacității lor de a conduce în condiții de temperaturi ridicate și medii exigente.

Echipa belgiană a utilizat monitorizarea în timp real a stării de sănătate a șoferilor în timpul cursei. Fujitsu a echipat Punch Powertrain cu soluțiile UBIQUITOUSWARE pentru măsurarea temperaturii mediului ambiental, a semnelor vitale și dar și pentru măsurarea fluxului de sânge, utilizând un dispozitiv pentru ureche, pentru a urmări somnolența. Dispozitivul are capacitatea de a anunța reducerea vigilenței șoferilor, permițând astfel schimbarea în timp util a celor care nu mai fac față sau au probleme iminente de sănătate.