NEWS — November 2, 2017 at 7:20 am

Nurol Makina intentioneaza sa produca vehicule blindate in Romania

by

IMG_4394Reprezentantii companiei Nurol Makina ve Sanayi vor fi prezenti la Bucuresti, in perioada 7 – 9 Noiembrie, ca parte a delegatiei Ministerului Apararii Nationale din Turcia, pentru a purta discutii cu oficialitatile romane in vederea unei colaborari in domeniul industriei de aparare. 

Oficialii companiei turce au mai avut cateva intalniri cu partea romana in ultimii trei ani exprimandu-si de fiecare data interesul in semnarea unor parteneriate cu companiile romanesti, pentru dezvoltarea celor mai bune vehicule blindate de pe piata care sa se adreseze cerintelor in materie de aparare din Romania si din alte tari.

Recent, Nurol Makina ve Sanayi a semnat un acord cu compania uzbeca UzAuto, pentru productia a 1000 de vehicule blindate Ejder Yalçin 4×4, cunoscute si sub numele de “Dragonul de piatra”.

Intentia companiei este de a discuta cu autoritatile guvernamentale romane despre un acord similar pentru dezvoltarea unei linii de productie si asamblare pentru blindate de ultima generatie.

Ejder Yalçin 4×4 ofera cel mai ridicat nivel de protectie al unui vehicul din clasa sa, fiind capabil sa ruleze pe orice tip de teren.

Vehiculul are capacitatea de a transporta un echipaj de 11 oameni si poate atinge viteze de pana la 120 de kilometri pe ora, puterea motorului care il propulseaza fiind de 375 de CP. Ejder Yalçin 4×4 poate fi dotat cu diferite sisteme de armament, in functie de necesitatile

utilizatorului: o mitraliera de calibrul 7.62mm, o mitraliera de calibrul 12.7mm, un sistem de aparare anti-aeriana de calibrul 25mm sau un lansator de grenade de calibrul 40mm. De asemenea, poate fi configurat ca o suita de vehicule cu aceleasi subsisteme si poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de aparare antiaeriana, ca arma anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanta blindata.