NEWS — November 3, 2017 at 6:36 am

BenQ domină piaţa de video-proiectoare din România

by

benqBenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, rămâne lider de piaţă în România şi în cel de al treilea trimestru din 2017, cu o cotă de piață de 46% ca număr de unităţi vândute şi 33% valoric, potrivit datelor furnizate de compania Future Source Consulting.

O analiză detaliată a acestor rezultate evidenţiază o creștere a vânzărilor BenQ cu 7.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi 41% faţă de trimestrul al doilea al acestui an. Mai mult, din punct de vedere cantitativ, BenQ a vândut în România cât următorii cinci competitori la un loc.

dragos-salamac-country-head-benq-pentru-romania-221x300“Ca şi vânzări, trimestrul 3 din 2017 a fost unul foarte bun pentru noi, de aceea în contextul Black Friday şi al sfarşitului de an credem că următorul trimestru va fi unul la fel de bun. În urmă cu mai puţin de o lună, am lansat peste 17 noi modele de videoproiectoare cu performaţe deosebite şi preţuri accesibile; videoproiectoare care se adresează tuturor segmentelor de utilizatori, de la educaţie, business sau professional, până la home cinema. Noile modele cu tehnologii inovatoare 4K UHD, Laser, HLD, precum şi o serie de preţuri atractive pentru modelele clasice vor convinge pe mulţi dintre pasionaţii de cinema, sport şi gaming să cumpere produsele noastre în perioada următoare.”,  a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Cea mai bună evoluție a vânzărilor BenQ în această perioadă s-a înregistrat pe segmentul de videoproiectoare Corporate, unde compania a obținut 53% din piața locală, acesta fiind urmat de segmentul Instituţional, cu o pondere de 41% și segmentul Home Display cu o cotă de 30%, pe toate aceste segmente de piață BenQ fiind numărul 1.

Din perspectiva dotărilor căutate de clienți, în ceea ce priveşte rezoluţia nativă de afişare, BenQ este nr. 1 în topul preferinţelor, pe segmentul FullHD obţinând 57% cotă de piaţă, 56% pentru WXGA şi 49% pentru segmentul SVGA.

Comparativ cu trimestrul precedent, în Q3 2017 piaţa de videoproiectoare din România a crescut cu +35% dpdv cantitativ şi cu +36% dpdv valoric.

Segmentele de produse importante, cu creştere în T3 2017 vs T3 2016, au fost video-proiectoarele FullHD     cu o creștere de 50% , cel al proiectoarelor 4K cu peste 130% şi cel SVGA cu +17%.