Analiza — November 27, 2017 at 6:15 am

Boții, automatizarea si SDI vor defini lumea IT în anul 2018

by

Lumea IT a anului 2018 va fi definită de o creștere a vitezei datelor, care va duce la dezvoltarea de noi infrastructuri definite prin software (SDI – software-defined infrastructure), care vor deveni soluții implementate în masă.

Combinată cu automatizarea proceselor, SDI va utiliza boți pentru creșterea maturizării infrastructurilor automatizate, acestea devenind mai rapide ca niciodată. Deja multe companii analizează concepte ale SDI pentru a determina perspectiva implementării acestora în medii de lucru critice. Mai mult, întărirea conceptului SDI pe scară largă, va aduce în anul 2018 o viteză de adoptare a practicilor infrastructure-as-code. Totuși, analiștii atrag atenția că tehnologia încă nu este total matură și recomandă un management al configurațiilor și o livrare constantă de software de automatizare pentru asigurarea unor modele consistente ale SDI pentru dezvoltare, testare și producție.

O altă recomandare vine în favoarea utilizării Azure Stack sau VMware pentru Amazon Web Services, sau a altor tehnologii similare, pentru conectarea infrastructurilor locale cu cele de public cloud. În același timp, 65% dintre companii au schimbat ciclul de lansare al aplicațiilor, de la unul anual sau bi-anual, la unul lunar sau chiar bi-lunar, odată ce viteza de dezvoltare a aplicațiilor crește rapid. În cel mai rapid mod, echipele de dezvoltatori vor livra actualizări la nivel de ore pentru aplicații. Toate acestea vor duce la o utilizare sporită a automatizării, care va fi utilizată pentru a implementa rapid și consecvent aplicațiile, middleware-ul, bazele de date și infrastructurile.

Odată cu creșterea vitezei de lansare a codurilor, testerii software vor activa boții pentru automatizarea procedurilor de testare, mai ales în contextul în care echipele de programatori vor lucra sub presiunea unei dezvoltări și integrări rapide și agile. Astfel, se va da startul în cursa automatizării ciclurilor de dezvoltare ale aplicațiilor, mergând mai departe chiar către inteligența artificială utilizată în depășirea unor probleme grele. Analiștii recomandă utilizarea boților chiar de la începutul procedurilor de dezvoltare ale aplicațiilor, ajutând astfel dezvoltatorii și testerii să optimizeze și să valideze procesele utilizând limbajele naturale de procesare (NLP). De asemenea, boții mai pot fi utilizați și pentru clasificarea problemelor din codul aplicațiilor.